BroadCastPC

Przeczytałem "Przyklejone" o wirusach, ale tego jest tak duźo źe uznałem opisać swój problem. W ostateczności jakby wszyscy opierali się na "Przyklejonych" to zakładka "Bezpieczeństwo" by była martwa.
Nie wiem jak to nazwać, ale po kaźdym restarcie pokazuje mi się w Programie Files folder btv i w nim ładny plik z telewizorkiem btv.exe. Plik ten nie uznał za stosowne wykryć ani Norton AV, ani scaner online mks, dopiero Adware 6 go określiło i usunęło.
    Dostawca:BroadCastPC
    Kategoria:Data Miner
    Typ obiektu:RegValue
    Rozmiar:–
    Lokalizacja:SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun\r Ostatnia aktywność:2004–08–14
    Poziom ryzyka:Wysoko
    Komentarz:"BTV"
    Opis:Tracks web usage. Targeting is based on web usage patterns. Delivers ads (tv and HTML) at specific times even if the user is offline. Downloads and deletes content from users PC's. Uses 'viral' marketing.

Dostawca:BroadCastPC
    Kategoria:Data Miner
    Typ obiektu:Plik
    Rozmiar:118784 Bytes
    Ostatnia aktywność:2004–08–13 22:00:00
    Poziom ryzyka:Nisko
    Komentarz:
    Opis:Tracks web usage. Targeting is based on web usage patterns. Delivers ads (tv and HTML) at specific times even if the user is offline. Downloads and deletes content from users PC's. Uses 'viral' marketing.

Po restarcie plik jest znowu. Raz go usuwam bez problemu, a jak jest aktywny to nie daje się usunąć.
Usunąłem programy zainstalowane w tym dniu, usunąłem wszystkie wpisy w rejestrze związane z tym plikiem (według opisu Symanteca) i wszystko co z nim związane, a po restarcie wszystko się odnawia.
Juź dwa dni się z tym męczę i nic. System XP się wlecze. Moźe ktoś pomoźe.

Odpowiedzi: 2

Udało się.
Dziękuję koledze McScr@by. Dokuczliwy kłopot był
w C:Program FilesCommon FilesJava w dwóch plikach
breg.exe i breg.cfg, które były niewykrywalne przez Adware i Antywirusowe. Wszystko usunąłem co było z tą nazwą związane i XP śmiga jak nowy. DZIĘKUJĘ.
vtu
Dodano
14.08.2004 17:39:25
Wyłącz przywracanie systemu i postąp dokładnie w sposób opisany tutaj.
McScr@by
Dodano
14.08.2004 16:14:18
vtu
Dodano:
14.08.2004 15:46:23
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1