brama internetowa & firewall
witam co to jest za brama internetowa ktora mi sie pojawia w polaczeniach sieciowych? po wlaczeniu firewalla z xp'ka jest ona nie dostpena ale jak to calkowicie usunac? i gdzie firewall z xp ma pokazane ip ktore chcialy sie ze mna polaczyc ? help
Odpowiedzi: 10
ok zorbilem i caly czas to samo ok jutro przeinstaluje winde
;]
;]
O razy boskie :P . Odinstaluj i wylacz w biosie :wink: .
karte sieciowa mam zintegrowana z plyta a przywracanie wylaczone :(
W takim razie odinstaluj jeszcze raz sieciowke, wyjmij ja fizycznie z kompa, zalacz i zobacz czy cos jeszcze bedzie. Nie probowales przywracania systemu ?
tak usunalem karte resetnalem
i znow sie pojawilo a nic nie robilem z kreatorem :(
i znow sie pojawilo a nic nie robilem z kreatorem :(
Przeczytaj to co napisalem wyzej.kubusss:... jak to usunac ;d?
wchodze sobie do polaczen sieciowych patrze a tam jest brama internetowa pod tym ikona z napisem polaczenie 1394 3 na 8jpjau po kliknieciu uruchamia mi sie takie cosik i informacje a tam ze predkosc to 400Mb/s we wlasciwiosciah pisze polacz z internetem uzywajac 8jpjau (nazwa uzytkownika korzystajacego z internetu), myslalem ze ktos mi po kompie chodzi to wlaczylem firewalla a to zamaskowalo 1394 3 na 8jpjau i pojawia sie tylko brama internetowa hm no i lacze sie za pomoca karty sieciowej no i jak to usunac ;d?
Nie mozesz podac wiecej info ? Bo zagadek nie lubie za bardzo. Ustawiales dostep do neta kreatorem ? Skad masz net ? Przez sieciowke ? USB, COM ?
Jesli Ci sie chce, to pousuwaj sieciowki, czy tez modemy a Menedzera urzadzen odinstalowujac wczesniej sterowniki. Zrestartuj kompa i po wykryciu przez niego nowego sprzetu i zainstalowaniu sterownikow ustaw wszystko recznie.
Jesli Ci sie chce, to pousuwaj sieciowki, czy tez modemy a Menedzera urzadzen odinstalowujac wczesniej sterowniki. Zrestartuj kompa i po wykryciu przez niego nowego sprzetu i zainstalowaniu sterownikow ustaw wszystko recznie.
no a da sie to jakos usunac? dlaczego pisze ze wylaczone polaczenie interetowe a mam internet?
Brama internetowa pojawia sie jedynie wtedy, gdy korzystamy na komputerze z kreatora ustawien sieci czy jak on sie tam nazywa. Natomiast z logami firewalla jest juz troche gorzej. Trzeba troche pogrzebac a przyznam sie, ze jeszcze tego nie robilem.
Strona 1 / 1