brakuje pamięci konwencjonalnej
Witam !
Chciałem reinstalować windoze 98 SE. Podczas odpalasnia na setup.exe po paru sekundach pokazuje komunikat :
Brakuje pamięci konwencjonalnej, aby instalator mógł sprawdzić twardy dysk komputera. Zwolnij troche pamięci konwencjonalnej przed kontynuacją
Niech ktoś mnie oświeci gdzie mam zabrać do ustawienia ??
Pozdrawiam
Chciałem reinstalować windoze 98 SE. Podczas odpalasnia na setup.exe po paru sekundach pokazuje komunikat :
Brakuje pamięci konwencjonalnej, aby instalator mógł sprawdzić twardy dysk komputera. Zwolnij troche pamięci konwencjonalnej przed kontynuacją
Niech ktoś mnie oświeci gdzie mam zabrać do ustawienia ??
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
Rebe:d:\ cd win98 ( o ile katalog tak isę nazywa )–
d:\win98 setupcor...
Poniewaź moźe to być troche mylące :)
Polecenia kolejno:
d:
cd win98
setupcor
d:\ cd win98 ( o ile katalog tak isę nazywa )–
d:\win98 setupcor.
Tak ta składnia wygląda mniej więcej.
Zaś co do samego komunikatu o braku pamięci konwencjolanej to warto czasem pogrzebać w informacjach dotyczących zawartości plików config.sys i autoexec.bat oraz tego do czego słuźy himem.sys i jak się polecenia L(oad)H(igh)i pokrewne stosuje.
d:\win98 setupcor.
Tak ta składnia wygląda mniej więcej.
Zaś co do samego komunikatu o braku pamięci konwencjolanej to warto czasem pogrzebać w informacjach dotyczących zawartości plików config.sys i autoexec.bat oraz tego do czego słuźy himem.sys i jak się polecenia L(oad)H(igh)i pokrewne stosuje.
EL NINO:No to nie rob tego w ten sposob.
Uruchom znowu z dyskietki, wejdz na plytke do folderu w98 i odpal SETUPCOR.
po włoźeniu dyskietki wcisnąlem pierwszy czyli z obsługą cdrom a potem wpisałem d: enter potem D:\win98 + enter a pospodem pisze ZłE POLECENIE LUB NAZWA PLIKU. Wpisałem teź D:\setupcor (małymi i duźymi) to teź pokazuje złe polecenie lub inna nazwa.
Po załadowaniu wchodziłem na D: i widze tam w win98>>setupcor.
Coś nie tak zrobiłem ?
No to nie rob tego w ten sposob.
EL NINO:W jaki sposob ?Elita:Chciałem reinstalować windoze 98 SE.
Mam w kompie świeźo postawiony Win98SE i teraz chcę reinstalować aby brakujące pliczki wgrały do kompa.No klikam na setup.exe w Mój komputer >> D:(napęd)
W jaki sposob ?Elita:Chciałem reinstalować windoze 98 SE.
Strona 1 / 1