Brakuje mi polskich czcionek !!!
Mimo zainstalowania najnowszych driverow klawiatury brakuje mi na jednym z profili polskich znakow.Czy ktos wie jak temu zaradzic?Dzieki
Odpowiedzi: 16
Na brak polskich znakow tez jest sposob
Wpisz sobie w wyszukiwarke fraze: "CCC" a za autora podaj Rebe
Za zmiane język moze wpłyac nieumyslne wciskanie Alt+Shift
Wpisz sobie w wyszukiwarke fraze: "CCC" a za autora podaj Rebe
Za zmiane język moze wpłyac nieumyslne wciskanie Alt+Shift
robie sie coraz bardziej wkurzona i zdolowana.jesli chodzi o te"y" i "z" to wszystko jest juz w porzo.natomiast w dalszym ciagu nie wychodza te polskie litery.tak jak mowiliscie,usunelam inne jezyki i zostawilam tylko polski programista.ale to wszystko na nic.do wyszukiwarki udaje mi sie wpisac tylko "ó".
Sprawdź jeszcze raz język na pasku języka przy treyu. Pewnie wskoczył ci Polski 4.. coś tam. To on powoduje źe y i z zamieniają się miejscami. Nie wiem dlaczego ale mnie teź czasem wskakiwał (nie zmieniałem, robił to pewnie jakiś program). A w ogóle to słuchaj co Bobi_robert mówi. Usuń wszystkie inne języki i zostaw Polski programisty.
Usun wszyskie inne i zostaw polski programisty
qrcze ale nakombinowalam.tez mam problem z polskimi literami na forach i w wyszukiwarce.jezyk polski programisty mialam juz dodanz,ale w dalszym ciagu nie wychodza te litery.a na dodatek to tak nakombinowalam,ze zamiast y wzchodzi z i odwrotnie
PLEASE HELP ME!!!!!!!
PLEASE HELP ME!!!!!!!
No dobra tylko niech mi ktos wytlumaczy jak zrobic inna rzecz! ... mam fiola na punkcie usuwania z komputera polskiego jezyka (uwazam ze brzmi on smiesznie zarowno w kompie jak np w komorkach np .. pol. nieodb. he he ) .. no nie waze... zainstalowalem wiec windows xp prof w wersji angielskiej.. oczywiscie dodalem klawiature polska programiosty( ale to nie wazne) wszystko jest piekne poza jdna rzecz. Odpala sie jakis program w jezyku polski i ???.. ***!... zamiast poslkich znakow sa krzaki, a ten pasek ktory pokazuje zmiane jezyka wcale nic nie zmeinia jesli sie go zmieni na polski, okienka komunikatow, polskie program its sa pokazywane jako krzaki w miejsce polskich znakow!... JAK TO CHOLERA ZMIENIC!?? bo werski xp na polska nie zmienie bo sie uparlem!!! .. pozdr
Dobra nie krzycz tak, nie lubie jak dziewczyna na mnie wźeszczy :wink: . A temat juź chyba rozwiązany więc nie ma co się pienić 8)
Dix:netspirit:sory jestem zielona, ale tu chodiz o to ze jak sie do wyszukiwarki wpisuje jakis zwrot z polskimi znakami to zamiast tych znakow ci wybija jakies cypki? :> Ja tak miałam
Jwmu chodzi, źe jak klikniesz alt+ z to nie masz ź tylko z albo nic sie nie dzieje. To normalne, źe w necie nie znajdziesz strony z polskim znakiem w nazwie.
NO MI TEZ O TO CHODIZ TYLKO PODAŁAM PRZYKŁAAAD!! :roll:
Dzieki:)Znalazlem polski programisty w opcjach regionalnych!
netspirit:sory jestem zielona, ale tu chodiz o to ze jak sie do wyszukiwarki wpisuje jakis zwrot z polskimi znakami to zamiast tych znakow ci wybija jakies cypki? :> Ja tak miałam
Jwmu chodzi, źe jak klikniesz alt+ z to nie masz ź tylko z albo nic sie nie dzieje. To normalne, źe w necie nie znajdziesz strony z polskim znakiem w nazwie.
Po kolei.
Wjdź w panel sterowania, potem w "data, godzina, język" itd.; dalej w język i opcje regionalne; potem zakładka języki; szczegóły; zobacz jaki język masz przy PL klawiatura. Powinien być polski programisty, jeźeli jest jakiś inny to uźyj funkcji dodaj i dodaj programisty. Restart i powinno grać.
Wjdź w panel sterowania, potem w "data, godzina, język" itd.; dalej w język i opcje regionalne; potem zakładka języki; szczegóły; zobacz jaki język masz przy PL klawiatura. Powinien być polski programisty, jeźeli jest jakiś inny to uźyj funkcji dodaj i dodaj programisty. Restart i powinno grać.
sory jestem zielona, ale tu chodiz o to ze jak sie do wyszukiwarki wpisuje jakis zwrot z polskimi znakami to zamiast tych znakow ci wybija jakies cypki? :> Ja tak miałam
Sprawdź teź czy masz wyłączone skróty do karty graficznej w treyu (koło zegarka). Prawy myszy na ikonkę grafiki i skróty klawiszowe na disable albo wył.
To poszukaj w całym panelu sterowania, moźe być teź na pasku ze startem. Jak nie znajdziesz to wpisz w pomocy "język", "zmiana języka" lub "polskie litery/znaki"
Ale w klawiaturze u mnie nie ma opcji dodawania "polskiego programisty":(
To usuń profil i zrób nowy o tej samej nazwie :lol: Albo wejdz w panel sterowania w klawiaturę i dodaj nowy język (Polski programisty) prawdopodobnie podczas instalowania poprosi cię o płytkę z winem.
Strona 1 / 1