Brak uprawnień do zapisu w rejestrze
Przy próbie zawansowanej konfiguracji portu szeregowego COM1 i innych pojawia się komunikat "Musisz miec uprawnienia do zapisu w rejestrze dla tego urządzenia w celu zmodyfikowania zaawansowanych ustawień". Proszę o link gdzie mam szukać odpowiedzi na ten temat.
I pytanie drugie . Komputer ma kartę rozszerzającą porty szeregowe (dwa dodatkowe porty) oraz jeden swój port COM1. Ale widzi porty COM1 i COM3, COM4 – czy moźliwe jest skonfigurowanie portu COM4 na COM2?
I pytanie drugie . Komputer ma kartę rozszerzającą porty szeregowe (dwa dodatkowe porty) oraz jeden swój port COM1. Ale widzi porty COM1 i COM3, COM4 – czy moźliwe jest skonfigurowanie portu COM4 na COM2?
Odpowiedzi: 3
ponizej jest ZaawansowanePanel steroania–>> System–>> Sprzęt–>> Menadzer urządzeń–>> Porty (COM, LPT) Port Kominikacyjny COM1 Właściwości Ustawiania portu
To, źe z konta Administratora to juź wiem. Ale co mam zmienić tego jeszcze nie wiem. I nie wynika to z odpowiedzi (chyba?...) SDMa.
lacomp:Przy próbie zawansowanej konfiguracji portu szeregowego COM1 i innych pojawia się komunikat "Musisz miec uprawnienia do zapisu w rejestrze dla tego urządzenia w celu zmodyfikowania zaawansowanych ustawień". Proszę o link gdzie mam szukać odpowiedzi na ten temat.
Musisz dokonywać zman z konta Administratora
lacomp:I pytanie drugie . Komputer ma kartę rozszerzającą porty szeregowe (dwa dodatkowe porty) oraz jeden swój port COM1. Ale widzi porty COM1 i COM3, COM4 – czy moźliwe jest skonfigurowanie portu COM4 na COM2?
Panel steroania–>> System–>> Sprzęt–>> Menadzer urządzeń–>> Porty (COM, LPT) Port Kominikacyjny COM1 Właściwości Ustawiania portu
Strona 1 / 1