brak tekstur, białe jak mleko :)
a wiec, od niedawna zauwazylem u siebie problem ktory pojawia sie przy coraz wiekszej ilosci gier, chodzi o to ze nie wyswietlaja mi sie tekstury, prosze nie mowcie ze to sprawa sterownikow czy wersji dx'a bo juz wszystkiego probowalem i dalej nic... oto jak wyglada menu glowne w grze "Crazy machines" (w sumie to cala gra tak wyglada)
animacja jest i wszystko wyglada dobrze tylko nie ma tekstur
w gta vc wszystkie samochody nie mialy tekstur i kazdy byl szaro bialy :)
o co chodzi ??
mam win 2003 datacenter, GF2 MX 400/64MB, 390MB sdram, duron 850
animacja jest i wszystko wyglada dobrze tylko nie ma tekstur
w gta vc wszystkie samochody nie mialy tekstur i kazdy byl szaro bialy :)
o co chodzi ??
mam win 2003 datacenter, GF2 MX 400/64MB, 390MB sdram, duron 850
Odpowiedzi: 8
Jak pare lat temu zaczynalem administrowanie serwerem wtedy jeszcze na NT to wiedzialem duzo o "zwyklych" pcetach ale okazalo sie ze ta wiedza w przypadku serwera sieci i wszelkich z tym zwiazanych konsekwencji jest bardzo mala.
Inaczej mowiec instalowanie oprogramowania serwerowego w domu (mam na mysli win2k3) i uzywanie go jako systemu do zabaw jest troche bez sensu bo:
1. przekonywanie ze jest bezpieczniejszy czy tez stabilniejszy jest bezasadne jako ze bezpieczenstwo w glownej mierze zalezy od uzytkownika podobnie jak stabilnosc
2. system serwerowy ma to do siebie ze obsluguje mase rzeczy ktore w domu sa najczesciej zbyteczne (DNS, DHCP, Routing itd)
3. wystarczy ze uruchomisz AD i kazdy sprzet domowy zwolni nieprawdopodobnie
I na sam koniec z mojego doswiadcznie wynika jednoznacznie ze serwer staje sie serwerem kiedy obsluguje co najmniej kilkunastu–kilkudziesieciu klientow, jest kontrolerem domeny itd.
Inaczej mowiec instalowanie oprogramowania serwerowego w domu (mam na mysli win2k3) i uzywanie go jako systemu do zabaw jest troche bez sensu bo:
1. przekonywanie ze jest bezpieczniejszy czy tez stabilniejszy jest bezasadne jako ze bezpieczenstwo w glownej mierze zalezy od uzytkownika podobnie jak stabilnosc
2. system serwerowy ma to do siebie ze obsluguje mase rzeczy ktore w domu sa najczesciej zbyteczne (DNS, DHCP, Routing itd)
3. wystarczy ze uruchomisz AD i kazdy sprzet domowy zwolni nieprawdopodobnie
I na sam koniec z mojego doswiadcznie wynika jednoznacznie ze serwer staje sie serwerem kiedy obsluguje co najmniej kilkunastu–kilkudziesieciu klientow, jest kontrolerem domeny itd.
w sumie masz racje, bardzo malo wiem o serwerach ;) ale... sciagnalem sobie wersje 180–dniowa zeby zobaczyc jak wyglada w ogole win 2003. bylem mile zaskoczony bo jest duzo bezpieczniejszy i stabilniejszy od xp, ale... niestety ciezko w nim zrobic tak zeby (dobrze) chodzily gierki, a jak wiadomo nie sama praca czlowiek zyje :) a w tamtym temacie to nie moglem sie powstrzymac... koles jest administratorem (tak stwierdzilem;)) a jakos nie umie nazwac prostych rzeczy po imieniu, wiem wiem glupio zrobilem, zachowalem sie jak gowniarz to sie wiecej nie powtorzy ;)
napisales ze stawianie 2003 server na duronie 850 to szalenstwo... moze i tak, ale jak sie go faktycznie uzywa jako serwera, u mnie jako "udomowiony system" chodzil bez zarzutu :)
a zeby nie bylo oftopa:
teraz mam xp sp2 i w sumie to dla mnie problem z tego tematu jest juz nieaktualny, ale jak ktos zna rozwiazanie to niech pisze, zawsze moze sie komus przydac
napisales ze stawianie 2003 server na duronie 850 to szalenstwo... moze i tak, ale jak sie go faktycznie uzywa jako serwera, u mnie jako "udomowiony system" chodzil bez zarzutu :)
a zeby nie bylo oftopa:
teraz mam xp sp2 i w sumie to dla mnie problem z tego tematu jest juz nieaktualny, ale jak ktos zna rozwiazanie to niech pisze, zawsze moze sie komus przydac
Ty krowal to ciekawy jestes czlowiek :)
Bo w watku gdzie czlowiek pytal o kopie bezpieczenstwa w SBS2003 delikatnie mowiac troszke sie z niego naigrywales – co ja odebralem jako swiadectwo ze jestes doswiadczonym administratorem serwera win2k3. :)
A tu taka niespodzianka :)
I pogratulowac to mozna Tobie i to serdecznie :)
Fakt ze nazwe podales arcyprawidlowo i nic poza tym.
A to co mnie rozbawilo to stwierdzenie ze :
owszem w "zwyklym" komputerku :)
W serwerze tez bedzie dzialac jednak konfiguracja bedzie nieco bardziej skomplikowana.
A co do braku tekstur w win2k3:
1. przy tej karcie co masz (ktora oczywiscie dla serwera jest jak najbardziej adekwatna) to wogole ciekawe ze cokolwiek rusza z nowych gier :)
2. stawianie Windows 2003 Datacenter na takim sprzecie (Duron) to szalenstwo.
I tak na koniec dodam tylko ze zanim nastepnym razem chcesz udawac specjaliste to zastanow sie pare razy bo potem sie okazuje ze tak prawde mowiac to niewiele wiesz o serwerach.
Bo w watku gdzie czlowiek pytal o kopie bezpieczenstwa w SBS2003 delikatnie mowiac troszke sie z niego naigrywales – co ja odebralem jako swiadectwo ze jestes doswiadczonym administratorem serwera win2k3. :)
A tu taka niespodzianka :)
krowal:
jestes administratorem tego serwera ? jak tak to pogratulowac zdolnosci po pierwsze to PROLIANT a nie PROLOTIAN, po drugie to te "specjalne wypas dyski" to pewnie zwykle SCSI, no a po trzecie to tak! mozesz laczyc zwykle dyski i "te niezwykle" w jedym kompie, mam tak u siebie w zwyklym komputerku 1x"niezwykly" i 2x"zwykle" i jakos dziala
I pogratulowac to mozna Tobie i to serdecznie :)
Fakt ze nazwe podales arcyprawidlowo i nic poza tym.
A to co mnie rozbawilo to stwierdzenie ze :
mam tak u siebie w zwyklym komputerku 1x"niezwykly" i 2x"zwykle" i jakos dziala
owszem w "zwyklym" komputerku :)
W serwerze tez bedzie dzialac jednak konfiguracja bedzie nieco bardziej skomplikowana.
A co do braku tekstur w win2k3:
1. przy tej karcie co masz (ktora oczywiscie dla serwera jest jak najbardziej adekwatna) to wogole ciekawe ze cokolwiek rusza z nowych gier :)
2. stawianie Windows 2003 Datacenter na takim sprzecie (Duron) to szalenstwo.
I tak na koniec dodam tylko ze zanim nastepnym razem chcesz udawac specjaliste to zastanow sie pare razy bo potem sie okazuje ze tak prawde mowiac to niewiele wiesz o serwerach.
Pyton_000:– Jakie stery Grafy
– Jaki DX
Do Ciebie:
prosze nie mowcie ze to sprawa sterownikow czy wersji dx'a bo juz wszystkiego probowalem
Ja się upieram źe Win2k3 nie jest do grania, ale skoro się chcesz katowac to prosze bardzo.
Żeby nie było źe jestem zwykłym nabijaczem postów to:
– Jakie stery Grafy
– Jaki DX
Podawaj więcej info bo wróźnki na forum nie rosną.
A co do ciebie gusioo to normalnie: 256 + 128 = 384, tak więc podał w przybliźeniu ilość pamięci.
Żeby nie było źe jestem zwykłym nabijaczem postów to:
– Jakie stery Grafy
– Jaki DX
Podawaj więcej info bo wróźnki na forum nie rosną.
A co do ciebie gusioo to normalnie: 256 + 128 = 384, tak więc podał w przybliźeniu ilość pamięci.
www.windows2003.pl –> Tam masz forum.
P.S: Jakim cudem:
P.S: Jakim cudem:
?390MB sdram
i znowu wspaniale wywody, na temat tego ze win 2003 nie jest dla lolkow co by tylko pograc chcieli, daruj sobie czlowieku, jak nie wiesz jak rozwiazac problem to nie pisz w ogole a juz w szczeglnosci nie pisz po to zeby komus powiedziec ze wybral zly system, opisalem konkretny problem i jak ktos wie o co chodzi to niech sie ta wiedza podzieli, to ze win 2003 nie jest do gier wiem juz od dawna.. glownie z tego forum na ktorym wiekszosc uzytkownikow tylko czeka az pojawi sie temat w ktorym to beda mogli laskawie uswiadomic innych ze win 2003 nie jest do gier... chcesz pokazac ze sie znasz itp.. rozumiem to, kazdy chce, ale nie kazdemu wychodzi :)
Że się tak spytam, po co ci Win 2k3 ?? Bo jesli do gier to źle trafiłeś.
Strona 1 / 1