brak systemu
Witam
Instaluje winXP ladnie i pieknie dzial. robie restart i znowu dziala ale za 3– 4 restartem mam komunukat brak systemu.(odzyskuje za pomoca konsoli i dziala ale znowu po 3–4 restartach brak systemu) Dysk formatowalem isnstalowalem z 3 plytek i nic nie pomaga. aktualnie mam 2 partycje na fat32 ale zamierzam zrobic 1 partycje bo juz nie wiem na co zwalic problem. CZy ktos mial cos podobnego albo zna rozwiazanie ?
Instaluje winXP ladnie i pieknie dzial. robie restart i znowu dziala ale za 3– 4 restartem mam komunukat brak systemu.(odzyskuje za pomoca konsoli i dziala ale znowu po 3–4 restartach brak systemu) Dysk formatowalem isnstalowalem z 3 plytek i nic nie pomaga. aktualnie mam 2 partycje na fat32 ale zamierzam zrobic 1 partycje bo juz nie wiem na co zwalic problem. CZy ktos mial cos podobnego albo zna rozwiazanie ?
Odpowiedzi: 5
dzieki za rady juz dziala. pomoglo utworzenie 1 partycji.
A jaką partycje masz Aktywną XP robi to z automatu sprawdz fdiskiem tak dla pewnosci.
Zrób najpierw diagnostyke dysku, później ewentualnie moźna spróbować go sformatować np spod dosa format /u
Zmień jeszcze wtyczkę zasilającą dysk.
Zmień jeszcze wtyczkę zasilającą dysk.
tasme zmienilem juz na samym poczatku. UStawienia sa standardowe. Pozatym kombinuje z particion magic i momowi mi ze "table is bad" wiec raczej to dysk moze rabic to. Teraz zastanawiam sie jak to naprawic.
Jeźeli podkręcone szyny to wróć do ustawiń standardowych. Sprawdź ównieź z inną taśmą sygnałową dysku.
A do tego przetestuj pamięć.
A do tego przetestuj pamięć.
Strona 1 / 1