Brak startu karty graficznej ? HELP!

Witam wszystkich, moj problem polega na tym iź moja karta graficzna startuje dopiero za jakims 20–30 razem. Tzn komputer sie odpala ale karta nie, tzn nie kreci sie wiatraczek na karcie a ekran jest czarny. Zadnych pisków glosnika nie ma. System tak jakby sie normalnie odpalal bo jak naciskam przycisk off to wylacza sie po chwili tak jakby system sie sam zamykal. Dopiero za jakims 20–30 razem o dziwo sie odpala i działa zupełnie normalnie :shock: ???
Mam taki sprzet: AMD 3500+, ASUS A8N–SLI Deluxe, Winfast Leadtek 6800GT PCI–E, Zasilacz Tagan 580W, 1GB RAM Kingston, WinXP.
Prosze o pomoc bo to jest naprawde irytujące :( .

PS BIOS w płycie juz updatowałem. Z góry dziekuje.

Odpowiedzi: 3

A moźe wyjmij kartę i wyczyść dokładnie złącze stykowe i dobrze osadź i sprawdź wszystko w kompie.

Sprawdź równieź bo moze karta potrzebuje dodatkowego zasilania, a nie masz go podłączonego.

Sprawdź kartę grafiki na innym kompie jak masz moźliwość.

Jak komp na gwarancji to serwis.
JNJN
Dodano
15.10.2005 20:41:52
A moźe wyjmij kartę i wyczyść dokładnie złącze stykowe i dobrze osadź i sprawdź wszystko w kompie.

Sprawdź równieź bo moze karta potrzebuje dodatkowego zasilania, a nie masz go podłączonego.

Sprawdź kartę grafiki na innym kompie jak masz moźliwość.

Jak komp na gwarancji to serwis.
JNJN
Dodano
15.10.2005 20:41:52
Prawdopodobnie masz jakies zwarcie na płycie lub na karcie graficznej. Niedawno miałem podobny problem, oddałem kompa na gwarancje i powiedzieli mi źe jakies bezpieczniki na płycie były uszkodzone.

Radze ci zaniesc kompa do serwisu :idea:
dragon000
Dodano
15.10.2005 19:30:11
ave
Dodano:
15.10.2005 19:12:39
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1