Brak reakcji na kliknięcie w menu Start

Witam! Vista Home Premium. W pewnym momencie stwierdziłem brak reakcji na próbę otwarcia niektórych aplikacji w menu START, np. WindowsUpdate, Microsoft Office Excel 2007, Vista Menager itd. - pozostałe jak np. Notatnik, Kontakty Systemu Windows, Wiundows Media Center itd. działają prawidłowo. Mogę uzyskać "ręczny" dostęp do WindowsUpdate przez Pulpit sterowania. We właściwościach nie uruchamiających się aplikacji występuje prawidłowa nazwa i lokalizacja pliku docelowego. Stwierdziłem również, że nie ma żadnej reakcji na następujący zestaw działań: - prawoklik na ekranie monitora, - wybór opcji Presonalizuj O co chodzi? Jedrus

Odpowiedzi: 3

Chddsk nic nie wykrył - pracę zakończył znanym komunikatem o sektorach, klastrach itd. oraz stwierdzeniem, że nie wykryto żadnych błędów
Jedrus
Dodano
29.11.2007 21:01:56
Nie od nowości. Żadnej optymalizacji, za wyjątkiem aktualizacji z WindowsUpdate nie było. Przywracanie systemu nic nie da - w mojej Viście próbowałem już tego trzykrotnie (z innych przyczyn) i za każdym razem kończyło się komunikatem:Brak możliwości przywrócenia systemu, a dalej reinstalacja z Recovery. Nie znam poza tym punktu przywracania (daty), a problem jest zbyt marny, aby wykonywać jakieś działania metodą prób i błędów. Mogę sprobować przejechać dysk programem chkdsk - napiszę o rezultacie.
Jedrus
Dodano
26.11.2007 10:24:58
było dobrze i się popsuło czy od nowości ten typ tak ma? Jakaś "optymalizacja" była wykonywana, jakieś nowe aplikacje/poprawki itp. były instalowane ostatnio i od tej pory są kłopoty? jeśłi tak to zastosuj przywracanie systemu [jeśli nie było wyłączane]. w przypadku braku możliwości przywrócenia spróbuj wykonać chkdsk C: /p/r z konsoli odzyskiwania [jeśli oczywiście system na C:]
Endrju
Dodano
26.11.2007 09:46:32
Jedrus
Dodano:
24.11.2007 16:10:41
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1