Brak "użyj prostego udostępniania plików" w XP HOME
Witam, proszę o radę. Nie mam w moim XP Home możliwości odptaszkowania : "użyj prostego udostępniania plików" w narzędzia/opcje folderów/widok. Po prostu nie ma takiej linii. Sprwdzałem na kilku innych XP Home i jest taka opcja.
Mam konto z uprawnieniami administratora, SP2. W trybie awaryjnym też nie ma. Może to coś podpowie ale jest to system preinstalowany na noteboku HPnx6110, dodatkowo nie mam zakładki "alternatywne połączenia" we właściwościach połączenia lokalnego - też by się przydało. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mnie naprowadzi na jakiś pomysł. Z poważaniem....
Odpowiedzi: 3
Sprawdziłem i dobrze, że nie dałem głowy... Jednak zakładka "połączenia alternatywne" na innym XPHome jest widoczna w trybie normalnym, gdzie ją można w takim razie uaktywnić u mnie? To pytanie już tylko dla sportu, bo ustawiłem sobie parametry połączenia alternatywnego w trybie awaryjnym z obsługą sieci, ale dobrze by było mieć go pod ręką w trybie normalnym. Jeszcze raz uszanowanie dla "Żółty" :-)
Dzieki bardzo, zapomniałem o trybie awaryjnym z obsługą sieci, zazwyczaj mam do czynienia wyłącznie z XP Pro z tąd to zaćmienie. Faktycznie są tam te wszystkie zakładki, o które pytałem. Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź! Jednak dałbym sobie głowę uciąć, że widziałem tę opcje na którymś XPH, jutro sprawdzę w firmie i dam znać. jeszcze raz dzięki!
W XP Home nie ma tego. Skłonny jestem przypuszczać, że to co sprawdzałeś było jednak na XP Professional.
Niemniej jednak - w trybie awaryjnym dostep do zakładki zabezpieczenia (lub do zaawansowanego udostępniania - tryb awaryjny z obsługa sieci AFAIR) jest.
Strona 1 / 1