brak polskich liter w programach
mam taki problem, ze w niektorych programach nie ma polskich znakow. np w mirandzie w pasku stanu brakuje ą i ł.mam xp prof. z sp2 swiezo zainstalowany. szukalem na forum – nie znalazlem. zalaczam screen zeby bylo jasniej.
ps. jezyk mam ustawiony na polski programisty, w ustawieniach regionalnych wszystko ustawione.
ps. jezyk mam ustawiony na polski programisty, w ustawieniach regionalnych wszystko ustawione.
Odpowiedzi: 6
juz wiem o co chodizlo. to przez nLite. robilem nim kompilacje i to on sprawil ze w niktorych miejscach polskie znaki sie krzaczyly. szkoda bo to fajny program :( moze w wersji 1.0......
kurde, zrobilem format i zainstalowalem XP Prof PL z SP1 i dalej nie pomoglo. w photoshopie niektore chmurki maja tez zwalona czcionke :( czy ktos wie o co tu chodzi? moze jakis serwis za to odpowiada?
Podejrzewam źe problemu nie przeskoczysz masz Angielski WIN, więc będzie problem polskich znaków w niektórych programach.
Zarzuć problem do gogli moźe tam coś będzie.
Zarzuć problem do gogli moźe tam coś będzie.
hmm, nic nie pomoglo :cry: niby taki gowniany problem a denerwuje.
uruchom control panel i tam kliknij na regions (and languages) options
ustaw polski jako domyślny (w pierwszym oknie), w advanced zaznacz dolny checkbox, zatwierdź i restart systemu. Jeśli nie pomogło to zagłęb się bardziej w te opcje
ustaw polski jako domyślny (w pierwszym oknie), w advanced zaznacz dolny checkbox, zatwierdź i restart systemu. Jeśli nie pomogło to zagłęb się bardziej w te opcje
dodam jeszcze ze mam angielska wersje WinXP
Strona 1 / 1