Brak polskich liter w komentarzach do MSN
Witam i proszę o radę. W MSN chciałem dodać komentarz do przeczytanej wiadomości.Komentarz napisałem,jednak po dołączeniu go do innych zamieszczonych tam komentarzy okazało się,że polskie litery (ą,ę itd) zostały zastąpione znakami graficznymi, co bardzo utrudnia odczytanie i zrozumienie treści komentarza. Jak zauważyłem występuje to również wwielu innych komentarzach.
Problemu tego nie ma wielu forach.
Znaki mam ustawione na"Unicode - UTF-8". Jaki zestaw znaków zastosować aby usunąć ten problem- przy pisaniu komentarza tego nie widać a zamiana następuje dopiero po zamieszczeniu komentarza w MSN.
Odpowiedzi: 3
Nihil novi sub sole :|
Witaj XanTyp.
Z Twojej odpowiedzi wnioskuję,że Microsoftowi (MSN) nie zależy aby użytkownicy korzystający z tego portalu byli zadowoleni i bez problemu i zgadywania mogli czytać komentarze i opinię dodawane przez nich samych.Nie jestem informatykiem, lecz dopiero raczkującym użytkownikiem a mimo to lub może dlatego nie jestem w stanie zrozumieć aby wysokiej klasy informatycy jacy z pewnością są przez Microsoft zatrudnieni nie potrafili szybko rozwiązać tego problemu.Jeśli ja sam mam trudności ze zrozumienie napisanego przez siebie komentarza w którym są znaki graficzne, to co mają powiedzieć inni czytający takie komentarze użytkownicy.
Wygląda na to że jesteśmy zwyczajnie "olewani".
Pozdrawiam
Pozwolisz, że trochę zmodyfikuję temat?
Dziękuję.
Bo jakoś wyglądał mi tak, że w poście już byś nie musiał nic dopisywać.
Ten sam problem występuje na Deviantart.com.
Kiedyś mieli to zmienić, ale jak widać, jakoś nic nie z tego nie wyszło.
Dlatego wydaje mi się, że to chyba nie zależy od naszych własnych ustawień.
Strona 1 / 1