Brak połączenia z routerem/modemem ADSL

Podłączyłem sobie modem/router, tzn. z dwóch komputerów z kart sieciowych idą kable do routera. Po skonfigurowaniu połączenia pod neostrade i konfiguracji sieci na obu komputerach, powinno wszystko działać. Tymczasem tylko jeden komputer łączy się tak jak powinien z routerem i internetem. Drugi zaś nie widzi routera. Tak jakby nie odbierał od niego sygnałów. Mam ustawione DHCP i ustawienia na auto w win xp. Na jednym kompie bez problemu chodzi tak jak pisałem. Drugi sie upiera. Jak podłącze na tym co nie chodzi jeszcze dodatkowo kabel USB od routera i skonfiguruje siec jeszcze raz tworzy mi sie połączenie mostkowe i wszystko chodzi. Ale kiedy odłacze USB siec chodzi bez problemu do momentu restartu. Wpisując komende w DOS–ie PING I TUTAJ TAKI JAKI PRZYZNAJE ROUTER połączenie niby jest ok. Ale w windowsach nic nie chodzi ani siec ani net. Poza tym jak wejde w ustawienia routera. To mam coś takiego: Ethernet Link Status: DOWN oraz USB Link Status: DOWN z tym drugim to sie zgadzam ale czy to pierwsze jest ok. Firewall jest wyłączony. Jeden komp chodzi normalnie tylko z kabla sieciowego a drugi nie chce oto mój problem. Drugi chodzi po podlaczeniu USB i skonfigurowaniu sieci, mimo ze po pewnym czasie odlacze kabel USB od routera tez chodzi. Ale po restarcie pupa wielka

Odpowiedzi: 1

Firewall jest wyłączony

Mowisz o ICS czy o innym firewallu?

Moze na routerze masz jakies filtrowanie ip wlaczone. Zobacz w opcjach klonowania mac'ow.

wygladalo rowniez na kabel, ale skoro chodzi przez jakis czas to raczej ta sprawa odpada.
Szymon Grabiński
Dodano
08.10.2004 09:33:01
seagal4
Dodano:
08.10.2004 05:15:55
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1