Brak pliku NTDLR

Mam problem z instalacja WIN XP. Najpierw byl zainstalowany WIN 98 i wszystko działalo potem zrobiłem format pod instalacje WIN xp i nadal jest dobrze ale potem instaluje XP wszystko przebiega dobrze az do drugiego uruchomienia kompa w czasie instalacji. Wtedy wyskakuje taki text "brak pliku NTDLR Nacisnij dowolny klawisz aby zrestartowc" naciskam i znowu ten sam komunikta i tak cały czas.
Jak instaluje tego samego XP na innym kompie to wszystko działa. O co chodzi i jak to naprawic.
Mój skład to celeron 700 grafika TNT2 32 MB Pamiec 128 CO mam zrobic.

Odpowiedzi: 7

Przegladnij support M$. Prawdopodobnie Twoj bios nie moze sobie poradzic.
EL NINO
Dodano
06.05.2003 20:39:06
Do czego ten plik słuźy nie wiem.
Problem mój dotyczył innego pliku, ale to mało waźne. Mój konfig masz w podpisie, za pierwszym razem jak instalowałem na tym kompe winxp poszło gites, następnego dnia instalowałem od nowa wia xp na drugim kompie i nie mógł zainstalować jakiegoś pliku. tydzień temu instalowałem xp na swoim kompie znowu i znowu nie mogło instalnąć jakiegoś pliku. Z dysku szło bez prooblemu. Z tąd wniosek, źe chyba czas zrobić kopię płytki, pewnie ma gdzieś jakąś rysę, a instalator to kapryśny program i poprostu wywala komunikat.
SLAY3R
Dodano
06.05.2003 16:46:17
No dobra jeszcze nie prubowałem tego zrobic ale ale napisz mi jaki był powód tego braku pliku skoro wczesniej instalowałem juź tego Windowsa z tej własnie plytki tylko ze ja to robiłem na soim kompie a teraz próbowałem na kompie u kumpla (ja mam duzo mocniejszego configa) więc moze to jest ten problem ale wymagania kumpel ma dobre przynajmniej tak wynika z witryny microsoft> napis w jakiej ty sytuacji miałes ten problem. A tak wogule do czego jest potrzebny ten plik i czy nie moźna go skopiować z płytki windowsa na dyskietke z MS–DOS i wrzucic go na dysk tylko gdzie on ma byc umieszczony ??? Moźe wiesz ???
edi_net
Dodano
06.05.2003 15:08:30
No dobra jeszcze nie prubowałem tego zrobic ale ale napisz mi jaki był powód tego braku pliku skoro wczesniej instalowałem juź tego Windowsa z tej własnie plytki tylko ze ja to robiłem na soim kompie a teraz próbowałem na kompie u kumpla (ja mam duzo mocniejszego configa) więc moze to jest ten problem ale wymagania kumpel ma dobre przynajmniej tak wynika z witryny microsoft> napis w jakiej ty sytuacji miałes ten problem. A tak wogule do czego jest potrzebny ten plik i czy nie moźna go skopiować z płytki windowsa na dyskietke z MS–DOS i wrzucic go na dysk tylko gdzie on ma byc umieszczony ??? Moźe wiesz ???
edi_net
Dodano
edi_net
Dodano
edi_net
Dodano
Przekopiuj pliki instalacyjne na dysk twardy i odpal instalkę z dysku. Teź raz miałem taki przypadek, nie instalator nie mógł skopiować pliku, z dysku się zainstalowało bardzo dobrze.
SLAY3R
Dodano
30.04.2003 19:00:52
edi_net
Dodano:
30.04.2003 12:08:18
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1