Brak plików podczas instalacji

Witam. Mam mały problemik. Podczas instalacji WinXPProPL a dokładniej podczas kopiowania plików, instalator mówi ze nie moźe znaleść plików (róźnych :) ). Odrazu mówie, ze płytka jest ok... czysta jak łza. Jak włoźe inna płytke (kopie) to pare plików przekopiuje, ale i tak większości nie idzie. U kumpla instaluje bez problemu. CD–ROM teź jest ok bo jak skopiowałem płyte na dysk to nie bylo problemów. HELP! No i jeszcze jedna sprawa... kumplowi przeinstalowywałem tą samą winde i zaraz po starcie windows–a resecik! (po jakiś 3 sek.) Po 3 reinstalach zrezygnowałem. Koźystałem z opcji "Napraw". Niechciałem robić instala od początku bo chłopak ma duźo "waźnych danych" w moich dokumentach a instalator straszy ze skasuje wszystko :) Z góry dziękuje.

Odpowiedzi: 6

hehe... dobrze wiedziec z ta iloscia procesorow (ups) :) ale do rzeczy, cd–romek jest ok, jak przewalilem pamiec bylo to samo .... a teraz najlepsze: kolega ma 2x128 MB tak jak ja. I na jego i na mojej pamieci jest tak samo. Jak wyciagne jedna kosc (niewazne czy moja czy jego) wszystko rusza bez problemow (niewazne z jakiego slotu pamieci). Ale glupio by bylo jak bym musial przed kazda instalka wywalac kosc. Zrezygnowany zresetowalem BIOS–a ("reset CMOS" na plycie a nie "Load Setup Defaults") no i poszlo bez problemow. Ale jak ustawilem w biosie tak jak bylo poprzednio (wszystko ladnie zapisalem na kartce :P ) to tez poszlo. Harry Potter czy co?? :P Tak wiec problem zostal juz rozwiazany, tylko ciekawi mnie to jak racjonalnie wytlumaczyc to co sie stalo :) ps. mialem juz wczesniej zaktualizowanego bios–a i jak do tej pory nic nowszego nie wyszlo.
bobciu
Dodano
27.06.2004 17:37:44
Rebe ma rację... Pamięci... Nic tutaj nie trzeba przepinać. Niech kolega spróbuje zrzucić płytkę na dysk i z dysku w razie powodzenia kopiowania zainstalować... Uwaźam, źe skopiować płytkę na dysk się uda, a instalacja znów będzie przysparzała problemów.
Pawek
Dodano
27.06.2004 01:44:17
Rebe: no bo kazdy nagina prawo do wlasnych potrzeb... :)

A tak serio bobciu: swoj CDROM wepnij do kompa kumpla, przetestuj i sprawdz pamiec (programy w archiwum)
extrim
Dodano
27.06.2004 00:00:16
bobciu – chyba Ci się ilość obsługiwanych przez system procesorów z iloscią komputerów pomyliła :lol:
Rebe
Dodano
26.06.2004 22:31:32
hmm... jesli chodzi o "piracka wersje" to mam orginal a z tego co mi wiadomo (chyba) jednego windowsa moge zainstalowac max na dwoch kompach ;) A jesli chodzi o cd–rom–a to to jest A–Open 48x ... plytka orginal... kopia, TDK. Moze to ta pamiec ....
bobciu
Dodano
26.06.2004 22:27:39
1.Na 99% winna jest pamięć.
2. To na 100% kara za uźywanie piracjego oprogramowania –
...kumplowi przeinstalowywałem tą samą winde ....
Rebe
Dodano
24.06.2004 21:36:11
bobciu
Dodano:
24.06.2004 21:27:44
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1