Brak obrazu na ekranie

Nie wiem co się stało u mojego kolegi ale wczoraj komputer normalnie pracował i nic nie wskazywało źe coś jest nie tak. Dzis kolega próbuje włączyć komputer a tu... czarny ekran na monitorze. Odłączał kabel od monitora i ponownie podlaczal i dalej nic :?. Wycigał z komputera kartę grafiki, ponownie montował i jak obrazu na ekranie nie bylo tak nie ma. Dodam źe monitor jest sprawny poniewaź był podłączonyh inny monitor do kompa i dalej nic... :? Czy taki problem to wina karty grafiki. Niestety nie wiem dokładnie jaka to karta grafiki wiem ze jakis GeForce.. Dyski i wszystko pracuje normalnie tylbo brak obrazu na ekranie...

Odpowiedzi: 6

spróbuj zrobic reset biosu moze pomóc , jeslin ie pomoze sprawdz karte gr.
pow3r_shell
Dodano
23.11.2005 01:27:26
Sprobuj odpalic na innym zaslaczu. Mialem podobny problem tyle tylko ze mi monitor mrugał. Po wymianie zasilacza wszystko ok.
trzus
Dodano
22.11.2005 01:27:35
Monitor wcale nie odpala czy w pewnym momencie gaśnie?
Bejkrools
Dodano
22.11.2005 01:03:43
marcin27:

Nie był właczony Rebe bez karty grafiki.

Rebe właczony bez karty grafiki daje sobie radę korzysta wtedy z ustrojstw takich w jakie standardowo wyposaźone są nietoperze delfiny czy inne wieloryby ;)

O tym wyjęciu pisąłem, bo jeźeli nie zapipczy to to nie karta, a coś z płytą.
Rebe
Dodano
21.11.2005 12:38:52
Czy istnieje moźliwość źe poszła karta grafiki ? Dziś będe montować u kolegi drugą kartę grafiki i wtedy się okaźe co i jak.
Nie był właczony Rebe bez karty grafiki.
marcin27
Dodano
21.11.2005 12:31:04
Skoro moźna sprawdizć monitor to to samo z kartą by wypadąło zrobić.
Jeźeli okaźe isę ,źe jest sprawna to ,być moźe padł port AGP na płycie.
Choć to wszystko tylko gdybanie.

PS.
Właczony z wyjęta grafiką syganlizuje brak karty ?
Rebe
Dodano
21.11.2005 11:52:25
marcin27
Dodano:
21.11.2005 11:27:27
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1