Brak niektórych dźwięków

Mam problem z niektórymi dźwiękami systemowymi Windowsa XP. Chodzi o to, źe nie odgrywa dźwięku przy starcie i zamykaniu systemu. W opcjach "Dźwięki..." wszystko jest ustawione, schemat dźwiękowy zapisany, moźna je sobie odsłuchać uźywając ikonki "play", pliki są fizycznie na dysku. Inne dźwięki systemowe (opróźnianie kosza, pytanie, błąd, itd.) działają, tylko te dwa nie.
Dźwięk we wszystkim działa (filmy, muza, gry).
Co to moźe być?

Update: Nikt nie ma pomysłu? Pozostaje mi chyba przywrócić system z obrazu, eehhh...

Odpowiedzi: 7

A w opcjach dźwięki odtwarza Ci je normalnie??
Ad@$
Dodano
26.03.2004 15:33:59
danielzywczak:
Jak nie moźesz źyć bez owych dźwięków, to daj znać, a spakuje pliki i Ci prześlę... W końcu to sprawa źycia i śmierci :P.

Nie chodzi o to, źe nie ma tych plików na dysku – bo one są (np. WinAmp je odtwarza bez problemu), i w ustawieniach dźwięków teź są przypisane, ale po prostu nie są odgrywane na starcie i przy zamykaniu.
Nie rozumiem teź co ma do tego "beep on errors" (tym bardziej, źe od kilku tygodni nie uruchamiałem źadnego Tweakera, tylko zaraz po instalce, źeby dopasować system do swoich potrzeb, i dźwięki normalnie były odtwarzane przez cały ten czas), przecieź to nie ma sygnalizować błędu, no chyba, źe samo uruchomienie Windowsa jest błędem. :D
Jednak przywrócenie systemu załatwi sprawę, tylko chciałem dojść co jest tego przyczyną, źeby wiedzieć na przyszłość.
mars28
Dodano
26.03.2004 10:01:06
brakuje ci na pewno teź dzwieku przy logowaniu i wylogowywaniu. Musiałeś wyłączyć w jakimś programie (Tweak UI lub innym) funkcje "beep on errors" – czyli głośniczek systemowy. Jak nie masz tego programu to go ściągnij i zaznacz tę opcję(w zakładce Generals). Wszystkie dźwięki będą działać. Nie wiem co ona ma wspólnego z dźwiękami windowsa ale u mnie teź tak było.
Anonymous
Dodano
25.03.2004 22:16:52
danielzywczak:
Jak nie moźesz źyć bez owych dźwięków, to daj znać, a spakuje pliki i Ci prześlę... W końcu to sprawa źycia i śmierci :P.

Ja myślę, źe tu nie chodzi o to, źe Mars28 nie moźe źyć bez tych dźwięków. Chce odszukać źródło nietypowego problemu. Mnie na przykład to teź ciekawi dlaczego się tak u niego dzieje.
WindA
Dodano
25.03.2004 15:58:04
danielzywczak
Dodano
25.03.2004 15:33:29
Dźwięk domyślny (w moim przypadku chyba "Ding") jest ustawiony i normalnie odtwarzany. Zeźarło tylko dźwięk startu i zamykania systemu.
mars28
Dodano
25.03.2004 11:41:06
być moźe wyłączyłeś jeden z dzwięków o nazwie "dzwięk domyślny". Musisz go włączyć.
Anonymous
Dodano
24.03.2004 14:12:55
mars28
Dodano:
16.03.2004 10:51:02
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1