Brak mozliwości zał Nortona(AV oraz IS)

Ostatnio wyłączył się samoczynnie Norton internet security oraz Norton Anty Wirus i nie ma moźliwosci załączenia go ponownie.System przeskanowałem w trybie awaryjnym NAV – czysty oraz skanerem on line MKS_vir – czysty. Co robić –proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 12

mariusz25l:
Tylko źe u mnie nawet reinstalka programu nawet nic mi nie da bo program zaraz płacze źe mam sie zalogować do niego jako nadzorca.Moźe ktoś poda mi wartość klucza aby sie ikonka w trayu pokazała :?: :?: Pozdrawiam :!:

Globalny:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
pozycje z parametrem /startup

Urzytkownika:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun pozycje z /tray
Bobi
Dodano
02.11.2004 16:53:44
Tylko źe u mnie nawet reinstalka programu nawet nic mi nie da bo program zaraz płacze źe mam sie zalogować do niego jako nadzorca.Moźe ktoś poda mi wartość klucza aby sie ikonka w trayu pokazała :?: :?: Pozdrawiam :!:
mariusz25l
Dodano
02.11.2004 16:42:07
McScr@by:
Uźywam produktów Symantec`a od 2002 roku i niezdarzyło mi się...

To ci fajnie, u mnie teź czasami się działo tak źe auto protect było wyłączone, klikałem włącz a program niereagował. U mnie pomagał format albo reinstalacja programu.
bluzgmaster
Dodano
02.11.2004 16:03:20
No........właśnie nie.... spróbuje ale nie sądze źeby to cos zmieniło :?
mariusz25l
Dodano
02.11.2004 15:54:22
Próbowałeś zalogować się w trybie awaryjnym jako Admin ( domyślnie pierwszy nadzorca ) i usunąć po przez mechanizm Dodaj/usuń ?
McScr@by
Dodano
02.11.2004 14:08:10
Czytam wasze wypocinki i widzę źe macie błache problemy z NIS 2004 PL Ale za to ja mam duzy problem :!: :evil: Otórz niewiem dlaczego ale poprostu niemoge sie zalogować do konta nadzorcy w w/w programie z tego względu niemogę nawet odinstalować programu bo zaraz mi wyskakuje komunikat abym sie zalogował jako Nadzorca ikonki od Firewalla i antyvira tez niema w tray'u czy jest jakiś sposób aby sie tego programu ręcznie pozbyć :?: Nadmieniam źe odziwo mam wszystkie aktualizacje na bierząco :!: Ewentualnie moze poradzicie mi jak spowrotem przywrócić ikonki do paska tray :?: no i oczywiście funkcja auto protect jest nieaktywna :( Ale bardzo zaleźy mi na wyrzucenie tego ścierwa z kompa :twisted: ( jest taka opcja zaloguj ale ja niemam do niej dostępu :!: ) czyli jest szare pole
mariusz25l
Dodano
02.11.2004 10:05:02
Uźywam produktów Symantec`a od 2002 roku i niezdarzyło mi się jeszcze aby skaner, zapora czy monitor wyłączył się po aktualizacji lub w trakcie normalnego uźytkowania.
Pomijam infekcje wyłączające.
McScr@by
Dodano
04.08.2004 23:01:31
czasami sie tak zdarza pomaga powtórna instalka,najczęsciej dzieje sie tak po aktualizacji bazy wirusów plotki podaja źe jest to bat nortona na piratów :wink:
Xior
Dodano
04.08.2004 20:16:50
Mogę zapewnić, źe problem na pewno bedzie się powtarzał. Doświadczyłem tego u siebie i kilku znajomych na NORTON AV 2004 PRO. Ponowna instalacja pomaga na krótko. Najlepsze wyjście to instalacja innego programu AV.
kroton
Dodano
04.08.2004 18:25:58
Brak moźliwości zał ręcznego ZABEZPIECZEŃ ORAZ ZAPORY OSOBISTEJ (nie zał się przy starcie )NIS oraz funkcji AUTO–PROTECT w NAV.

Po zdeinstaowaniu i ponownym zainstalowaniu problem znikł , ale z tego co wiem z innych forum to problem moźe wrócić.
AdWolf
Dodano
04.08.2004 02:12:10
Obawiam się, źe poza ponownym postawieniem programu wiele nie bedzie – albo jednak jakiś wirus Ci go włączł, albo – co się czasem zdarząło – kóryś z update'ów Symanteca znowu sam szkód narobił.
Rebe
Dodano
03.08.2004 13:03:42
Wyłączył się ale jak,
Zapora ogniowa nie działa, Autoprotect :?:
W awaryjnym działa wiec... więcej info.
McScr@by
Dodano
03.08.2004 13:03:25
AdWolf
Dodano:
03.08.2004 12:58:16