Brak moźliwości instalacji z CD – proszę o pomoc
Moźe ktoś się spotkał z czymś takim – nie mogę zainstalować niektórych programów z płyty (wykluczam wadę napędów) – zawartość płyt moźna przejrzeć i skopiować ale przy próbie instalacji z setup.exe lub dodaj/usuń programy płyta przyspiesza i to wszystko.
Dodam, źe wcześniej nie miałem kłopotów z instalacją źadnych programów. Od czego zacząć i gdzie szukać przyczyny problemu – proszę o pomoc.
Dodam, źe wcześniej nie miałem kłopotów z instalacją źadnych programów. Od czego zacząć i gdzie szukać przyczyny problemu – proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 10
Nietóre wirusy potrafią zmienić ustawienia gpedit.msc dotyczące instalacji oraz uruchamiania edytora rejestru.
Pzdr.
Pzdr.
To pytanie niestety juz mnie przerasta :mrgreen: .dziadek10:Gdybyś jeszcze wiedział co moźe być przyczyną ...
A na powaznie, czasami takie szopki instalka robi. Nie wiem dlaczego. Moze jakies wahniecie napiecia i blad odczytu, zle zaladowana biblioteka, zle odczytana instrukcja, itd. Zdarzylo mi sie kiedys, ze podczas dwoch instalacji systemu na tym samym komputerze, odleglych od siebie o kilka godzin, w jednym przypadku zapora polaczenia byla juz zalaczona a w drugim juz nie. Dlaczego ? No wlasnie.
P.S. A miszczem to jestem. Jesli zony w domu nie ma :mrgreen: .
:D EL NINO – jesteś mistrzem,właśnie tu był problem, sformatować dysk kaźdy potrafi a znaleźć przyczynę problemu jak widać jest trudno.
Gdybyś jeszcze wiedział co moźe być przyczyną – instalowałem system wieloktrotnie i zawsze te same programy, skąd nagle taka niespodzianka, zmieniałem tylko sprzęt.
Gdybyś jeszcze wiedział co moźe być przyczyną – instalowałem system wieloktrotnie i zawsze te same programy, skąd nagle taka niespodzianka, zmieniałem tylko sprzęt.
Bez yayek Pyton. Zaraz kurna formatowalibyscie wszystko.
dziadku, sprawdz sobie w gpedit.msc (z Uruchom) czy nie masz zablokowanej mozliwosci instalacji programow.
dziadku, sprawdz sobie w gpedit.msc (z Uruchom) czy nie masz zablokowanej mozliwosci instalacji programow.
Prawdopodobnie masz coś z bibliotekami dll które są odpowiedzialne za instaloatory. Nie wszystkie...
Radziłbym Format zrobić, bo wnioskuje źe system masz juź deczko zapchany i zamulony :D Takie coś się przyda napewno :D
Radziłbym Format zrobić, bo wnioskuje źe system masz juź deczko zapchany i zamulony :D Takie coś się przyda napewno :D
Więc jest tak – instalator uruchamia sie i moźna przeinstalowac system ale to nie pomaga, zostawiłem podłączony jeden napęd i teź nic, format dysku to ostatnie co chcę zrobić.
@dziadek10
Sprwadzałeś czy np. instalator z płyty XP się uruchamia i chce instalowac system?
Jesli tak to IMo masz coś pokrzaczone w rejestrze odnośnie napedów .
Usunięcie z menagera urządzeń względnie usunięcie kluczy lowerfilters i upperfilters (szczególy w archiwum) moźe pomóc.
Jeśli natomast instalatore ma równieź problemy to pozostaje kwestia napędu samego względnie takiego dobrania konfiguracji – jaki dysk, czy napęd z drugim na taśmie podłaczyć , by wszystko zaczęło poprawnie działać.
Sprwadzałeś czy np. instalator z płyty XP się uruchamia i chce instalowac system?
Jesli tak to IMo masz coś pokrzaczone w rejestrze odnośnie napedów .
Usunięcie z menagera urządzeń względnie usunięcie kluczy lowerfilters i upperfilters (szczególy w archiwum) moźe pomóc.
Jeśli natomast instalatore ma równieź problemy to pozostaje kwestia napędu samego względnie takiego dobrania konfiguracji – jaki dysk, czy napęd z drugim na taśmie podłaczyć , by wszystko zaczęło poprawnie działać.
Odpowiadam – mam 2 nowe napędy i jeden 6 miesięczny,z źadnego nie mogę zainstalować oryginalnych programów (zwykłe aplikacje typu office, słowniki multimedialne lub programy biurowe), działają na drugim komputerze. Nie pojawiają się źadne komunikaty – przy próbie instalacji zapala się na chwilę ikonka "busy" i koniec. Jak juź pisałem zawartość płyt moźna skopiować na dysk twardy ale z twardego teź nie odpalają. Wcześniej te programy były instalowane na tym dysku i zostały odinstalowane – moźe ma to jakiś związek z problemem?
a po skopiowaniu plików na dysk instaluje się normalnie ?
Żadnych komunikatów nie podaje komp jak nie chce uruchomić instalacji.
Moźe napęd zaczyna nielubieć niektóre płyty CD,przegraj je na małej prędkości na dobre nośniki.
Wyczyść porządnie napęd – soczewke.
Nieraz trzeba zmienić tryb pracy napędu na PIO,wyłączyć DMA.
Posprawdzaj wszystko co napęd,moźe wymień taśme na nową,zrób defragmentacje dysku.
Lub powoli koniec napędu.
Moźe napęd zaczyna nielubieć niektóre płyty CD,przegraj je na małej prędkości na dobre nośniki.
Wyczyść porządnie napęd – soczewke.
Nieraz trzeba zmienić tryb pracy napędu na PIO,wyłączyć DMA.
Posprawdzaj wszystko co napęd,moźe wymień taśme na nową,zrób defragmentacje dysku.
Lub powoli koniec napędu.
Strona 1 / 1