Brak moźliwości instalacji z CD – proszę o pomoc

Moźe ktoś się spotkał z czymś takim – nie mogę zainstalować niektórych programów z płyty (wykluczam wadę napędów) – zawartość płyt moźna przejrzeć i skopiować ale przy próbie instalacji z setup.exe lub dodaj/usuń programy płyta przyspiesza i to wszystko.
Dodam, źe wcześniej nie miałem kłopotów z instalacją źadnych programów. Od czego zacząć i gdzie szukać przyczyny problemu – proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 10

Nietóre wirusy potrafią zmienić ustawienia gpedit.msc dotyczące instalacji oraz uruchamiania edytora rejestru.
Pzdr.
leon1313
Dodano
08.01.2005 17:07:04
dziadek10:
Gdybyś jeszcze wiedział co moźe być przyczyną ...
To pytanie niestety juz mnie przerasta :mrgreen: .
A na powaznie, czasami takie szopki instalka robi. Nie wiem dlaczego. Moze jakies wahniecie napiecia i blad odczytu, zle zaladowana biblioteka, zle odczytana instrukcja, itd. Zdarzylo mi sie kiedys, ze podczas dwoch instalacji systemu na tym samym komputerze, odleglych od siebie o kilka godzin, w jednym przypadku zapora polaczenia byla juz zalaczona a w drugim juz nie. Dlaczego ? No wlasnie.

P.S. A miszczem to jestem. Jesli zony w domu nie ma :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
07.01.2005 19:06:48
:D EL NINO – jesteś mistrzem,właśnie tu był problem, sformatować dysk kaźdy potrafi a znaleźć przyczynę problemu jak widać jest trudno.
Gdybyś jeszcze wiedział co moźe być przyczyną – instalowałem system wieloktrotnie i zawsze te same programy, skąd nagle taka niespodzianka, zmieniałem tylko sprzęt.
dziadek10
Dodano
07.01.2005 18:50:32
Bez yayek Pyton. Zaraz kurna formatowalibyscie wszystko.

dziadku, sprawdz sobie w gpedit.msc (z Uruchom) czy nie masz zablokowanej mozliwosci instalacji programow.
EL NINO
Dodano
07.01.2005 01:07:51
Prawdopodobnie masz coś z bibliotekami dll które są odpowiedzialne za instaloatory. Nie wszystkie...

Radziłbym Format zrobić, bo wnioskuje źe system masz juź deczko zapchany i zamulony :D Takie coś się przyda napewno :D
Pyton_000
Dodano
07.01.2005 00:36:21
Więc jest tak – instalator uruchamia sie i moźna przeinstalowac system ale to nie pomaga, zostawiłem podłączony jeden napęd i teź nic, format dysku to ostatnie co chcę zrobić.
dziadek10
Dodano
06.01.2005 22:00:49
@dziadek10
Sprwadzałeś czy np. instalator z płyty XP się uruchamia i chce instalowac system?
Jesli tak to IMo masz coś pokrzaczone w rejestrze odnośnie napedów .
Usunięcie z menagera urządzeń względnie usunięcie kluczy lowerfilters i upperfilters (szczególy w archiwum) moźe pomóc.
Jeśli natomast instalatore ma równieź problemy to pozostaje kwestia napędu samego względnie takiego dobrania konfiguracji – jaki dysk, czy napęd z drugim na taśmie podłaczyć , by wszystko zaczęło poprawnie działać.
Seeker
Dodano
06.01.2005 12:30:22
Odpowiadam – mam 2 nowe napędy i jeden 6 miesięczny,z źadnego nie mogę zainstalować oryginalnych programów (zwykłe aplikacje typu office, słowniki multimedialne lub programy biurowe), działają na drugim komputerze. Nie pojawiają się źadne komunikaty – przy próbie instalacji zapala się na chwilę ikonka "busy" i koniec. Jak juź pisałem zawartość płyt moźna skopiować na dysk twardy ale z twardego teź nie odpalają. Wcześniej te programy były instalowane na tym dysku i zostały odinstalowane – moźe ma to jakiś związek z problemem?
dziadek10
Dodano
06.01.2005 08:22:26
a po skopiowaniu plików na dysk instaluje się normalnie ?
Pyton_000
Dodano
06.01.2005 00:19:52
Żadnych komunikatów nie podaje komp jak nie chce uruchomić instalacji.

Moźe napęd zaczyna nielubieć niektóre płyty CD,przegraj je na małej prędkości na dobre nośniki.

Wyczyść porządnie napęd – soczewke.

Nieraz trzeba zmienić tryb pracy napędu na PIO,wyłączyć DMA.

Posprawdzaj wszystko co napęd,moźe wymień taśme na nową,zrób defragmentacje dysku.

Lub powoli koniec napędu.
JNJN
Dodano
05.01.2005 21:56:12
dziadek10
Dodano:
05.01.2005 18:53:08
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1