Brak lub ograniczenie łączności

Witam.Od kilku dni nie mogę połączyć się z internetem.Zrobiłem screen, i podpisałem po kolei kaźdą czynność.Surfowałem sobie po niecie, gdy nagle wyskoczył mi komunikat w tray'u Kabel sieciowy został odłączony.Nieraz teź mi wyskakiwało coś takiego, ale za chwilę internet spowrotem się podłaczał.
1–Klikam start wybieram "Połącz z..."/"Pokaź wszystkie połączenia"
2–Klikam ppm na połączenie i wybieram "włącz"
3–wyświetla się takie okienko(3)
4–W tray'u lata taka kuleczka przy ikonce, następnie pokazuje się wykrzyknik(4)
5–klikam ppm na ikonke w tray'u i wybieram "stan" i wyświetla mi się takie okienko(5)
6–wchodze w zakładkę "obsługa"
7–klikam na przycisk "szczegóły"
8–klikam "napraw" czekam chwilę i wyskakuje mi komunikat (8 )
9–Po punkcie czwartym wyskakuje mi komunikat z paska zadań (9)

Próbowałem wiele razy, ale bez skutku.Czego to moze być przyczyna?Prosiłbym o szybka odpowiedź, poniewaź piszę z komputera od znajomego.Jeśli był juź taki temat na forunm, to przepraszam, ale nie miałem czasu aby je przeszukać.
Na tym screenie zaznaczyłem elementy które nigdy mi się nie pojawiały.

Odpowiedzi: 2

Miałem radiówkę, ale były problemy z silą sygnału to podłaczył mnie do switcha na sąsiednej kamienicy.Mam Fast Enthernet.Kabel do karty sieciowej mam jak do telefonu.Podobny.Kaźdy kto się zna to wie jaki.Moze przy tym switchu sie coś odłaczyło :?:
jacekmus
Dodano
29.01.2006 20:02:30
Widac ze net masz z jakiegos serwera. Konfiguracja z serwera DHCP. Na obrazku nr 7 adres ktory uzyskujesz (APIPA) mowi o tym, ze nie masz w ogole lacznosci z serwerem DHCP i tym samym nie przyznaje Ci ustawien.
Mozesz:
– sciagnac plik winsockfix.exe i sprobowac naprawic winsock (jesli to jest problemem)
– sprawdzic kabel, sieciowke
– sprawdzic czy nie odcieli Cie od sieci po drugiej stronie, czy pracuje serwer
EL NINO
Dodano
29.01.2006 15:30:30
jacekmus
Dodano:
29.01.2006 14:31:38
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1