brak konta administratora przy logowaniu
potrzenuje pomocy!!!! przy uruchamianiu systemu usunołem onto adminstratora podejrzewam ze przez program speed xp;)ma ktos jakis pomysł jak to naprawić??
Odpowiedzi: 17
Dziękuję :D
Nie to samo, ale przy normalnej pracy nie zauwazysz jakis specjanych róźnić.
Pojawiają się one w bardziej ekstremalnych sytuacjach – źe się tak wyraźę – czyli np. wspomniana moźliwość zalogowania się na wyłączone konto głownego admina spod trybu awaryjnego. Pewnie jeszcze kilka mniej istotnych róźnic by się dało wymienić.
Reasumując, pracuj na innych kontach, wbudowanego/głównego admina zostaw na czarną godzinę ;]
Pojawiają się one w bardziej ekstremalnych sytuacjach – źe się tak wyraźę – czyli np. wspomniana moźliwość zalogowania się na wyłączone konto głownego admina spod trybu awaryjnego. Pewnie jeszcze kilka mniej istotnych róźnic by się dało wymienić.
Reasumując, pracuj na innych kontach, wbudowanego/głównego admina zostaw na czarną godzinę ;]
OK , nie jest mi za dobrze .
Jeszcze małe pytanko : czy konto z uprawnieniami administratora to jest to samo co konto Administrator ?
Rebe:Proszę, ale źeby Ci za dobrze nei bło
Jeszcze małe pytanko : czy konto z uprawnieniami administratora to jest to samo co konto Administrator ?
Proszę, ale źeby Ci za dobrze nei bło – o "znajdowaniu" tego konta ze 3 dni temu juź pisalim/śmy , więc pewnie w archiwum byłoby to do znalezienia.
Witam Rebe :D i dziękuję za pomoc .
Udało się !!!
Udało się !!!
Tryb awaryjny alt+crtl+2x del – powinna się pojawić moźliwośc wpisania Administrator i jego hasła oraz wejścia na to konto.
Pozwólcie dołączyć do tematu , otóź mam ten sam problem tzn. kiedyś usunąłem konto Administrator , które pojawiało się przy logowaniu. Nadałem innemu kontu prawa administratora i wszystko jest OK. Czytając Wasze posty ktoś logicznie zauwaźył , źe w przypadku awarii lub działania wirusa mógłbym mieć problemy .Racja chcę tego uniknąć , ale w kluczu rejestru nie mam juź "administrator".Pozostały takie :
ASPNET
IUSR_
IWAM_
HelpAssistant
NetShowServices
Pomocnik
SQLAgentCmdExec
TsInternetUser
VUSR_
Czy jest sposób aby odtworzyć konto Administratora ?
Pozdrawiam maresz.
ASPNET
IUSR_
IWAM_
HelpAssistant
NetShowServices
Pomocnik
SQLAgentCmdExec
TsInternetUser
VUSR_
Czy jest sposób aby odtworzyć konto Administratora ?
Pozdrawiam maresz.
No zgadza sie masz racje.Tak tez zrobie
No ok, ale napewno lepiej jest załoźyć jakies dodatkowe konto z uprawnieniami administratora do codziennej pracy, by w przypadku jakieś awarii móc sie zalogowac do systemu i naprawić. A teraz, jak Ci sie coś stanie z tym kontem (działanie jakiegoś wirusa czy cokolowiek innego) bedziesz miał duźy problem. Pomyśl o tym.
dzieki za ta rade ale teraz dostałem sie juz do rejestru i zmieniłem wartos z 0 na 1 w administrator i juz jest w porzadku.Jedna rada dla wszystkich NIE UZYWAJCIE TUNINGU XP przy załozonych kontach :)wiem po sobie.Dzieki za pomoc jeszcze raz
Załóz sobie jakies konto z uprawnieniami administratora (względnie z ograniczeniami i dodaj go do grupy uzytkowników zaawansowanych) a tego wbudowanego administratora uzywaj tylko w sytuacjach kryzysowych.
cudnie jestem jako admin wielkie dzieki wszystkim za pomoc.jescze tylko jedno pytanko co teraz zrobic zeby za kazdym razem obyło sie bez alt ctr2xdel??
Spróbuj na tym ekranie powietalnym wcisnąc Alt + Ctrl + 2xDelete i w oknie które sie pojawi wpisz administartor i hasło jesli podawałeś.
nie moge wejsc od rejetru bo jestem jako gosc
nie.chodzi o to ze jak sie zalogowałem jako admin to uruchmiłem speed xp.a przy drugim uruchmieniu juz został tylko gosc
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList]
"Administrator"=dword:00000001
"Administrator"=dword:00000001
Usunąłeś wbudowane konto administracyjne?
Strona 1 / 1