Brak kolorów na TV – GF6600GT
Witam
Ostatnio zmieniłem karte graficzna na GF6600GT Gainwarda PP XP GS.
Dzis probowalem podlaczyc kompa pod TV i nie udalo mi sie uzyskać kolorów.
Probowałem zmieniac sygnal nadawany, probowalem wielu
trybów PAL (oczwiscie B/PAL dla polski wlącznie) i kilku NTSC.
Przelaczalem sie z Composit video na svhs, probowalem wlaczac Force detect TV i wszystko na nic.
W koncu zwątpiłem z zaczynam mysleć, ze to chyba wina kabla.
Uźywam takiego KABLA + przejściówka ktora była dołączona do karty z (zdaje sie) 6pin na 4pin.
Niewiem juz czy powinienem kupic inny kabel? Jesli tak to jaki?
Ostatnio zmieniłem karte graficzna na GF6600GT Gainwarda PP XP GS.
Dzis probowalem podlaczyc kompa pod TV i nie udalo mi sie uzyskać kolorów.
Probowałem zmieniac sygnal nadawany, probowalem wielu
trybów PAL (oczwiscie B/PAL dla polski wlącznie) i kilku NTSC.
Przelaczalem sie z Composit video na svhs, probowalem wlaczac Force detect TV i wszystko na nic.
W koncu zwątpiłem z zaczynam mysleć, ze to chyba wina kabla.
Uźywam takiego KABLA + przejściówka ktora była dołączona do karty z (zdaje sie) 6pin na 4pin.
Niewiem juz czy powinienem kupic inny kabel? Jesli tak to jaki?
Odpowiedzi: 4
Tak, ale chcialem zalatwic odrazu teź dzwiek, zeby nie podpinac juz wiecej kabli.
Wygralem licytacje o ktorej pisalem szybciej.
Mam nadzieje ze teraz kolor bedzie dzialal.
Wygralem licytacje o ktorej pisalem szybciej.
Mam nadzieje ze teraz kolor bedzie dzialal.
Jezeli masz przejsciowke na 4 pin i w TV takze masz wejscie S–VIDEO 4 pin to najlepszym rozwiazaniem do przesylu obrazu bedzie zakup kabla S–VIDEO > S–VIDEO
http://www.allegro.pl/item91155203_kabel_s_video_1_metr.html
http://www.allegro.pl/item91155203_kabel_s_video_1_metr.html
Tak jak napisałem, stosuje przejściówke z 9 pin na 4 ktora była dołączona do karty graficznej.
W TV mam jeszcze typowe wejscie SVHS w koncowce takiej jak do kompa i svhs jako 3 albo 4 chinche – nie pamietam dokladnie.
Licytuje teraz TAKI kabel, mam nadzieje ze bedzie lepiej.
W TV mam jeszcze typowe wejscie SVHS w koncowce takiej jak do kompa i svhs jako 3 albo 4 chinche – nie pamietam dokladnie.
Licytuje teraz TAKI kabel, mam nadzieje ze bedzie lepiej.
Tak, mialem kilka podobnych przypadkow ze na nowszych kartach GF na takim kablu koloru nie bylo. Jakie masz wejscie w karcie graficznej stndardowe S–VIDEO 4 pinowe, czy moze SPECIAL MINI–DIN 9 pinowe? Jesli 9 pinowe to czy masz do karty specjana przejsciowke na 4 pinowe ? Jakie masz wejscia w telewizorze, oprocz EURO (SCART) ?
Strona 1 / 1