Brak klawisza F8
Jestem u syna który ma nowy komputer z którym są problemy.Już przy instalowaniu systemu nie można było go instalować bo nie działał klawisz F8. Nowa klawiatura "tracer"Płyta główna "945P-A" Pentium(R)D CPU 2.66GHz 1,00GHz RAM. Do instalacji użyłem starej klawiatury. W biosie oczywiście przełączona klawiatura i mysz na PS2 (tak właśnie są połączone) .Po załadowaniu systemu wydaje się być wszystko ok.,ale gdy chciałem zrobić nakładkę systemu i trzeba było użyć F8 lub też wejść do sys.awaryjnego dalej nie można go użyć bo po prostu nie działa. Jaki jest sposób sprawdzenia czy klawisz ten wogóle jest czynny- może klawiatura uszkodzona i trzeba ją wymienić?
Odpowiedzi: 2
Jak nie działa podczas ładowania systemu to żadne programy nie mogą mieć wpływu na to. Klawiatura jest na USB? Inne klawisze działają? Spróbuj nacisnąć np. F5 podczas ładowania - działa?
Gwarancja? Ewentualnie wymiana.
-
Zgadza się -gwarancja jest tylko chciałbym być pewny że to faktycznie klawiatura a nie inne jakieś ustawienia. Może jest jakiś program który wykorzystuje klawisz F8 aby go sprawdzić.Dodatkowe oprogramowanie klawiatury nie powinno mieć wpływu na podstawowe klawisze (bez wodotrysków) które powinny pracować bez niego. Nie chciałbym aby sprzedawca udowodnił mi że klawiatura jest ok.
Strona 1 / 1