brak internetu wieczorami

Witam!!!
Jestem adminem sieci wlan która skałada sie z 7 osób!
Schemat sieci jest w załączniku!

W punkcie 0 znajduje się antena dookólna milea 17 dBi a w punktach 1 – 7 są znteny kierunkowe 16 dBi z 15 metrowymi kablami H–155. W punkcie 3 w godzinach dziennych internet chodzi bez zarzutu lecz wieczorami onet wczytuje sie 3 min albo wcale. U reszty userów internet chodzi cały czas bez zarzutu.
Pomocy!!!

Odpowiedzi: 5

karty radiowe są do 11 i acces point

predkosc rzeczywista przy 11 wynosi polowe tej predkosci, jesli access point to jeszcze polowe tej predkosci. wiec tutaj nie martwilbym sie zbytnio osiagami.

co do podwyzenia anteny i wieczornych klopotow to tak jak juz wspominalem, ktos wchodzi na pasmo, moze calkiem nieswiadomie wlaczajac jakies urzadzenie.
Szymon Grabiński
Dodano
10.11.2004 22:07:24
Witam

Czemu powinno byc akurat 11?

Bo karty radiowe są do 11 i acces point tak samo dlatego myślałem źe bowinno być tak przez cały czas.

pkt.3 jest podlaczony kablem z serwerem? z tego schematu to tak wynika.

Nie, wszystkie kompy są radiowo połączone.

Podniosłem antene w 3 i juź jest troche lepiej.

Tylko moje pytanie to dlaczego sygnał pogarsza sie wieczorem i dlaczego to Tx rate tak skacze??

czy tylko nie dziala www, czy tez np gg/ p2p?

GG w miare chodziło ale jak juź pisałem wyźej po podniesieniu anteny stronki teź zaczeły sie ładować
Anonymous
Dodano
10.11.2004 15:49:41
Czemu powinno byc akurat 11?
Szymon Grabiński
Dodano
08.11.2004 09:26:21
GG chodzi!!! tylko na karcie radiowej TX rate skacze nawet do 2.0 a powinno byc 11. Moze to być spowodowane tym źe punkty się nie widzą???
Anonymous
Dodano
06.11.2004 15:03:13
pkt.3 jest podlaczony kablem z serwerem? z tego schematu to tak wynika.

przyczyn moze byc kilka. np. ktos kolesia sniffuje, ktos go zakloca np. wieczorem jakis sasiad wlacza jakis inny odbiornik, kt. zakloca twoje fale radiowe.
czy tylko nie dziala www, czy tez np gg/ p2p?
sprawdz mtu i pingowanie z innymi kompami w sieci.
Szymon Grabiński
Dodano
04.11.2004 09:23:06
Anonymous
Dodano:
03.11.2004 18:08:44
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1