Brak indeksu wydajności i programu do zrzutów ekranu

Witam

Proszę o pomoc bo chyba cosik narozrabiałęm w Viscie Ultimate x86 bo nie pokazuje mi wyników indeksu wydajności (tylko biała plansza)

oraz brakuje mi w akcesoriach programu do robienia zrzutów ekranu (nie pamiętam jak on się nazywał). Umie mi ktoś pomóc? W sumie nie wiem co złego zrobiłem. Trochę eksperymentowałem z usługami systemowymi i używałem programów TweakVI i Vista Manager. Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

• Click Start, type regedit.exe and press ENTER
  • Navigate to the following location:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Control Panel\Performance Control Panel

• In the right-pane, look for the value named PerfcplEnabled and delete it, if found.
  • Similarly, delete the PerfcplEnabled value from the following key:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Control Panel\Performance Control Panel

mysle ze pomoze ;)

akslow
Dodano
21.03.2007 01:43:46
  • detektor 21.03.2007 09:02:17

Moim skromnym zdaniem,liczy się to jak działa komputer! a nie jakies tam stopnie,owszem będzie to przydatne przy zakupie myślę gier.

• Bieniu 28.03.2007 02:13:22

<p>Pomogło. Dzięki wielkie. Nie żebym tego koniecznie potrzebował ale nie lubię jak coś nie działa ;)</p><p>&nbsp;Pozdrawiam<br>&nbsp;</p>

Bieniu:
oraz brakuje mi w akcesoriach programu do robienia zrzutów ekranu

A jest w ogóle taki program w Viście? Gdzie, bo nie mogę go znaleźć? Chyba że tylko w Ultimate, ja mam HP...

spartakus
Dodano
15.03.2007 20:56:12
  • detektor 15.03.2007 22:25:56

Akcesoria -narzędzie wycinanie

Skoro ześ namieszał, to spróbuj użyć przywracania systemu, przywróć do momemtu sprzed zabaw tweakerami.
Anathema
Dodano
15.03.2007 09:37:43
Bieniu
Dodano:
15.03.2007 00:51:22
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1