Brak ikony połączenia internetowego na pasku zadań
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z brakiem ikony połączenia internetowgo na pasku zadań, zaznaczam źe dana opcja jest włączona w opcjach konfiguracyjnych połączenia,brak wirusów,utworzenie nowego połączenia nic nie daje.
Odpowiedzi: 12
problem rozwiązany, gdyby ktoś miał podobny: http://support.microsoft.com/kb/825826/pl
niestety nic nie zadziałało :(
Spróbuje jeszcze ściągnąć tego TaskbarRepairToolPlus
Spróbuje jeszcze ściągnąć tego TaskbarRepairToolPlus
Probowałeś wywalić połączenie, odinstalowac sterowniki karty i na nowo wszystko skonfigurowac ?
W rejestrze to będzie gdzieś w kluczach:
HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Network
HKLM\SYSTEM\ControlSet002\Control\Network
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network
Musisz szukać w podkluczach wartości o nazwach ShowIcon, za dane 1
Zakłądam ze karta nie jest wyłączona i nie ma to zwiazku np. z błędami systemowego traya.
Jakby i to nie pomogło to moźna spróbowac zapuścic TaskbarRepairToolPlus! i zresetować wszystkie powiadomienia.
W rejestrze to będzie gdzieś w kluczach:
HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Network
HKLM\SYSTEM\ControlSet002\Control\Network
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network
Musisz szukać w podkluczach wartości o nazwach ShowIcon, za dane 1
Zakłądam ze karta nie jest wyłączona i nie ma to zwiazku np. z błędami systemowego traya.
Jakby i to nie pomogło to moźna spróbowac zapuścic TaskbarRepairToolPlus! i zresetować wszystkie powiadomienia.
Witam wszystkich
U mnie dokładnie ten sam problem
zaznaczone jest źeby ikonka była widoczna w obszarze powiadomień a jej tam nie ma :(
Jest inne wyjście niź format??
Z góry dzięki za odp
U mnie dokładnie ten sam problem
zaznaczone jest źeby ikonka była widoczna w obszarze powiadomień a jej tam nie ma :(
Jest inne wyjście niź format??
Z góry dzięki za odp
Nie ma się co denerwować,problem jest niespotykany i trudny,tradycyjnie pomogło format C:.W wolnej chwili będę się nad tym zastanawiał.Dzięki za wskazówki.
Bajanie o to chodzi i wcale nie jestem mądrzejszy tylko zwyczajnie myślałem, źe odniosłeś się do treści tematu nie przeczytawszy dokładnie co JN napisał – mnie się to teź czasem zdaźa gdy się spieszę i napęrdce chcę odpowiedzieć
Spoko stary – wcale sie nie czepiasz tylko zwracasz mi uwage... :]
poza tym
Ja bym najpierw dokładnie przeanalizował pomoc..
ALe skoro uwaźasz źe w tym miejscu się nie potrzebnie odezwałem to Ci ustąpie boś mądzrzejszy odemnie.. :)
– co według mnie oznacza ze tego nie prubował, a czasami najławtiejsze sposoby są dobre...JN:To by było za łatwe
poza tym
– tylko podejrzewaJN:Podejrzewam źe plik lub wpis został uszkodzony lub usunięty przez wirus lub programy antywirusowe.
ALe skoro uwaźasz źe w tym miejscu się nie potrzebnie odezwałem to Ci ustąpie boś mądzrzejszy odemnie.. :)
Spoko stary – wcale sie nie czepiasz tylko zwracasz mi uwage... :]
poza tym
– co według mnie oznacza ze tego nie prubował, a czasami najławtiejsze sposoby są dobre...JN:To by było za łatwe
poza tym
– tylko podejrzewaJN:Podejrzewam źe plik lub wpis został uszkodzony lub usunięty przez wirus lub programy antywirusowe.
Baja moźe się czepiam, ale chyba nie przeczytałeś ostatniego(a w sumie drugiego w tym temacie) postu JN który napisał źe
To by było za łatwe,chodzi mi o konkretne pliki odpowiedzialne za obsługe ikony lub wpisy w rejestrze.Podejrzewam źe plik lub wpis został uszkodzony lub usunięty przez wirus lub programy antywirusowe.
Pozwole sobie skopiowac cytac z pomocy windowsa...
widnowsowa pomoc:Aby wyświetlić ikonę połączenia sieciowego na pasku zadań
Otwórz okno Połączenia sieciowe.
W obszarze Sieć LAN lub szybki Internet kliknij połączenie sieciowe, które ma być wyświetlane na pasku zadań. Następnie w obszarze Zadania sieciowe kliknij przycisk Zmień ustawienia tego połączenia.
Na karcie Ogólne kliknij pole wyboru Pokaź ikonę w obszarze powiadomień paska zadań podczas połączenia.
Uwagi
Aby otworzyć aplet Połączenia sieciowe, kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Panel sterowania, kliknij ikonę Połączenia sieciowe i internetowe, a następnie kliknij ikonę Połączenia sieciowe.
Usługi Udostępnianie połączenia internetowego, Zapora połączenia internetowego, Odnajdowanie i sterowanie oraz Mostek sieciowy są niedostępne w systemie Windows XP 64 Bit Edition.
Jeśli ikona połączenia sieciowego jest wyświetlana w obszarze powiadomień paska zadań, moźna uzyskać dostęp do podstawowych danych o połączeniu i informacji statystycznych, wskazując ikonę wskaźnikiem myszy.
Jeśli zaznaczono pole wyboru Pokaź ikonę w obszarze powiadomień paska zadań podczas połączenia dla udostępnionego połączenia internetowego, to jego ikona pojawi się w obszarze powiadomień na pasku zadań za kaźdym razem po włączeniu połączenia. Po wyłączeniu udostępnionego połączenia internetowego ikona zniknie z obszaru powiadomień.
To by było za łatwe,chodzi mi o konkretne pliki odpowiedzialne za obsługe ikony lub wpisy w rejestrze.Podejrzewam źe plik lub wpis został uszkodzony lub usunięty przez wirus lub programy antywirusowe.
Proponuję zajrzeć do ....pomocy Windows i wpisać "ikona połączenia"
Strona 1 / 1