brak dźwięku
Mam C–Media AC97 Audio Device. We właściwościach pisze: nie moźna uruchomić tego urządzenia (Kod 10). Odinstalowywałam to i instalowałam – nic nie pomogło. Co mam robić?
Z góry dziękuję za pomoc. :)
Z góry dziękuję za pomoc. :)
Odpowiedzi: 9
Zastosuj usuwanie sterowników "Realtek AC97" z tego FAQu:
link
Jeśli program (opisany w tym linku) nic nie usunie, moźesz spróbować usunąć sterowniki poprzez odinstalowanie ich:
Start/Ustawienia/Panel Sterowania/System/[zakładka]Sprzęt/Menadźer Urządzeń
Usuń wszystko co związane z kartą dziękową:
prawyk klawiszem myszy na kaźdy z elementów karty dzwiękowej i "Odinstaluj".
Natsępnie uruchom komputer ponownie, jeśli sam wykryje karte pozwól mu odnaleść sterowniki, jeśli nie znajdzie nic (karta nie będzie działać) to zaisnatluj ponownie sterownik który ściagnełąś z mojego linku.
link
Jeśli program (opisany w tym linku) nic nie usunie, moźesz spróbować usunąć sterowniki poprzez odinstalowanie ich:
Start/Ustawienia/Panel Sterowania/System/[zakładka]Sprzęt/Menadźer Urządzeń
Usuń wszystko co związane z kartą dziękową:
prawyk klawiszem myszy na kaźdy z elementów karty dzwiękowej i "Odinstaluj".
Natsępnie uruchom komputer ponownie, jeśli sam wykryje karte pozwól mu odnaleść sterowniki, jeśli nie znajdzie nic (karta nie będzie działać) to zaisnatluj ponownie sterownik który ściagnełąś z mojego linku.
Niestety – wywala mi ten sam błąd. Co robić? :(
Jest to ECS K7S5A, ściągnij drugie od dołu sterowniki i zainstaluj:
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?CategoryID=1&Typeid=4&detailid=269&DetailName=Driver&DetailDesc=K7S5A%20Pro(5.0)&MenuID=35&LanID=0
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?CategoryID=1&Typeid=4&detailid=269&DetailName=Driver&DetailDesc=K7S5A%20Pro(5.0)&MenuID=35&LanID=0
Rachunek oraz pudełko małźonek był łaskaw wyrzucić(!). Najbardziej widoczny napis na płycie (rozumiem, źe to to największe płaskie...)to: K7S5A i w ramce: Canada ICES–003 Class B. Mam nadzieję, źe to o to chodzi :D
Na fakturze/rachunku, pudełku po płycie głównej, na samej płycie głównej, takźe programy diagnostyczne (tj. Everest, Aida, SiSoftware Sandra) pokaźą jaka to płyta główna.
Chętnie, tylko najprymitywniej nie wiem. Napisz, proszę, gdzie mam to wyczytać?
Wszystkie sterowniki płyty głównej instalowałaś? Podaj jaki model płyty głównej posiadasz – bez tego trudno coś doradzić.
Stało się to po zainstalowaniu od nowa systemu. Sterowniki brałam z CD, ale teź automatycznie z sieci (pisało, źe nie ma nic lepszego od tego, co mam).
Jaka płyta główna?
Ściagałeś sterowniki (skąd, jakie?) czy instalowałeś z płyty CD?
Karta dzwiękowa działała? W jakich okolicznościach przestała?
Ściagałeś sterowniki (skąd, jakie?) czy instalowałeś z płyty CD?
Karta dzwiękowa działała? W jakich okolicznościach przestała?
Strona 1 / 1