Brak dzwieku!!
Mam taki duzy problem... Mam Windows XP Professional. Na wstepie juz nie musze tlumaczyc ze Windows legalny :) Wiec do rzeczy: wszystko bylo dobrze, dopoki cos mnie nie wzielo, by pobrac aktualizacje dla mojego komputera. Wchodze na Widnows Update, robie wszystko po kolei, instaluje te siedemdziesiat pare aktualizacji, w tym Internet Explorer 7 i Windows Media Player 11, potem restartuje komputer... i nie mam dzwieku ;( Nie wiem co mam zrobic, bo ja bez glosnikow zyc nie moge... I prosze, zeby ktos wytlumaczyl mi wszystko krok po kroku, bo ja jestem zielony :( Z gory wielkie dzieki.
Odpowiedzi: 10
i co mam dac ci z tego podgladu zdarzen??
Skoro w menadżerze urzadzen jest wszystko OK to sprawdź to -> [url]http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?p=636405[/url]
Podgląd zdarzen uruchamiasz poprzez wpisanie w start -> uruchom polecenia eventvwr.msc
podglad zdarzen? a czym to sie je? prosze krok po kroku bo ja zielony :P
menadzer cytuja informuje mnie ze SiS 7012 Audio Driver To urządzenie działa poprawnie.
nie wiem, co trzeba jeszcze zrobic... moze po prostu odinstalwoac te swinstwo (czyt. aktualizacje)??
Menadżer urządzeń pokazuje błąd przy karcie muzycznej nadal ??
Podgląd zdarzeń co raportuje na temat błędu explorera ??
przed chwila skonczyly sie instalowac sterowniki z sisa, menadzera urzadzen nie widzialem po zniknieciu i paska i ikonek... a z tym zniknieciem bylo tak, ze pisze, pisze posta, a tu... znik! i nie ma ikonek, i nie dziala ctrl alt del...
@edit
no i tak - instalacja ponowna sterownika do mojej karty nic nie dala... nadal nie ma dzwieku... za to pojawil sie nowy problem - problem z explorer.EXE, ktory musi zostac zamkniety tuz po wlaczeniu komputera... :( eh... przyszedlem z brakiem dzwieku, wychodze z brakiem dzwieku i brakiem explorerera, cokolwiek mialoby to znaczyc... :(
@edit
no i tak - instalacja ponowna sterownika do mojej karty nic nie dala... nadal nie ma dzwieku... za to pojawil sie nowy problem - problem z explorer.EXE, ktory musi zostac zamkniety tuz po wlaczeniu komputera... :( eh... przyszedlem z brakiem dzwieku, wychodze z brakiem dzwieku i brakiem explorerera, cokolwiek mialoby to znaczyc... :(
przed chwila dodatkowo zniknal mi pasek ten u dolu...
nic, nie mam muzy przy odtwarzaniu plikow z youtube, google video, lsychac bylo nic przy wlaczaniu komputera... ja juz nie wiem, co mam zrobic... chcialbsluchac radia eski, na skypie pogadac, ale jak, jesli nie dzialaja mi glosniki... pomocy !!
-
[quote=Dami107]nic, nie mam muzy przy odtwarzaniu plikow z youtube, google video, lsychac bylo nic przy wlaczaniu komputera... ja juz nie wiem, co mam zrobic... chcialbsluchac radia eski, na skypie pogadac, ale jak, jesli nie dzialaja mi glosniki... pomocy !![/quote]<br><br>Zainstalowałeś w końcu te sterowniki czy na cud jakiś liczysz ?? Menadzer urzadzień pokazuje ze jest juz wszysko OK ??<br><br>[quote=Dami107] przed chwila dodatkowo zniknal mi pasek ten u dolu...[/quote]<br><br>Problem jednoraazowy czy po restarcie/przelogowaniu sie powróciło do normy ? Jezeli w dalszym ciągu będzie znikał to zajrzyj do podglądu zdarzeń i sprawdź co tam jest na ten temat napisane.<br>
Znaczy się - po instalacji updejtów nie restartowałeś komputera jeszcze ?? Zrestartuj. A jak to nic nie da to przeinstaluj sterowniki na te co miałeś albo ściągnij ze strony producenta płyty głównej czy też ze strony SiS'a i zainstaluj.
SiS 7012 Audi Driver - takie cos mam, ale jak wzialem aktualizacje sterownikow to instalowalo mi z Microsoftu pobrane sterowniki do C-Media AC97 Audio Device... i teraz przy tej nowej nazwie jest taka ikonka i zolty wykrzyknik!! :(
a! pisze, zeby ponownie komputer uruchomic =p~
a! pisze, zeby ponownie komputer uruchomic =p~
Może sterowniki do karty muzycznej trzeba zreinstalować ... Zerknij do menadżera urządzeń czy tam jest wszystko OK.
Strona 1 / 1