brak dźwięku win 98
Problem jest tego typu.
Zmieniona płyta główna w kompie
Musiałem zrobić reset hardwearu w regcleanerze.
Wszystkie urządzenia poinstalowały się ok.
Wgrywam stery do dźwiękówki,znajduje nowy sprzęt wgrywa co trzeba.Restart
I tu niespodzianka brak dźwięku.
W menedżerze urządzeń dźwiękówka jest(bez problemów),ale jak już wejdę w panelu sterowania na multimedia
nie ma żadnych urządzeń.
Wyczaiłem już że jak wejdzie się w awaryjnym na menedżera urządzeń i w kontrolery dźwięku gier i video to tam oprócz
tej mojej dźwiękówki powinny być jeszcze jakieś tam rzeczy typu (Microsoft Audio kernel itd).
Co więcej tego tam jest mnóstwo a nie wszystko idzie znaleźć na liście dodawanych urządzeń.
Idzie to jakoś zrobić??
Odpowiedzi: 2
Co to jest regcleaner.Program do czyszczenia rejestru, w którym można również usunąć wpisy dotyczące hardwearu.Czyli po resecie ładują się od nowa sterowniki do BIOS Plug and Play,zasoby płyty głównej itd.
Dźwiękówka jest tylko jedna zintegrowana na płycie ECS P4S8AG i jest to cmedia 8738
[quote=kwapa]
Musiałem zrobić [b]reset hardwearu[/b] w regcleanerze.
[/quote]
A co to ?
Ps. Co to za dźwiękówka? , jakie złącze? jaka płyta gł?
-
[quote=Seeker][quote=kwapa] Musiałem zrobić [b]reset hardwearu[/b] w regcleanerze. [/quote] A co to ?[/quote] Przyłączam się do pytania :-k [quote=Seeker] Ps. Co to za dźwiękówka? , jakie złącze? jaka płyta gł?[/quote]Do tego też :lol: A nie masz dwóch dźwiękówek teraz ? Zintegrowanej na płycie i drugiej na karcie ? Może nie zblokowałeś tej na płycie ?...
Strona 1 / 1
[quote=kwapa] Czyli po resecie ładują się od nowa sterowniki do BIOS Plug and Play,zasoby płyty głównej itd. [/quote] acha..... W związku z powyższym IMO powinieneś wykonać nast. czynności: - Regcleaner-em przeczyścić rejestr (funkcją: wykonaj wszystkie wyżej wymienione) - chwilowo darować sobie, cyt. [b]reset hardwearu[/b] - zrestartować kompa i odpalić BIOS - w BIOS-ie sprawdzić ustawienia Audio i ew. ustawić na Auto (pewnikiem w sekcji Integrated ...ale sprawdź w manualu do płyty) - po restarcie wgrać na nowo stery do płyty i audio i restart - podłączyć prawidłowo głośniki (pewnikiem do zielonego gniazdeczka, ale sprawdź w manualu) - głośniki podłączyć do prądu jeżeli aktywne - cieszyć się dźwiękiem