brak dźwięku powiadomień

Witam
Mam mały ale denerwujący problem: w Outlook Express, Gadu–Gadu, Tlenie nie działa opcja powiadamiania dźwiękowego. Mam kartę dźwiekową SB Live 5,1, procesor AMD1,7GHz. W Panelu Sterowania/Dźwięki schemat powiadomień jest i dźwięki w media Playerze są odtwarzane.Moźe ktoś jest w stanie mi pomóc.

Odpowiedzi: 3

No i miałem rację pisząc od czego nie zaleźy ten brak dźwięków. Trochę się z tym pobawiłem i doszedłem do wniosku źe problem leźy po stronie konta systemu – nie wiem czy to dotyczy tylko plików zawartych w katalogu Document and Setting w tym koncie czy teź i ustawień w rejestrze. Ja rozwiązałem to tak:

1.Stworzyłem nowe konto administratora i zalogowałem się na nie wylogowując się ze swojego.
2.Usunąłem swoje konto.
3.Stworzyłem nowe konto administratora o nazwie i haśle identycznym jak miałem poprzednio.
4.Zalogowałem się na swoje nowe konto i usunąłem te tymczasowe.

Dźwięki są :–))))) ale jest drobna niedogodność

UWAGA! Wszystkie ustawienia systemu i programów zgodnych z WinXP (instaluj dla wszystkich uźytkowników) takich jak Outlook Express, Przeglądarka internetowa w tym Ulubione, WPKontakt itp. zostaną skasowane

Moźna więc przed skasowaniem konta skopiować z katalogu Documents and Setting\.nazwa konta. katalogi takie jak Ulubine, QuickLunch, katalog z ustawieniami poczty itp.

Ja usunąłem wszystko, miałem trochę klikania ale widać źe jest porządek zrobiony.

A na przyszłość to proponuję po zainstalowaniu na sformatowanej partycji systemu, niezbędnych programów oraz dostosowaniu ich ustawień zrobić kopię katalogu swojego konta i w razie problemów podmienić ten katalogu z innego konta administratora.

Pozdr.

Pozdr.
Gelip
Dodano
04.05.2005 18:47:47
Mam ten sam problem. Wynika z tego źe to nie jest zaleźne od:

– sprzętowej konfiguracji komputera
– od rodzaju posiadanej karty dźwiękowej (problem jest na kartach PCI jak i na zintegrowanych na płycie głównej)
– od wersji WindowsXP (problem występuje na SP1 jak i na SP2)
Gelip
Dodano
04.05.2005 17:30:13
mam ten sam problem i niewiem jak go rozwiazac!
Anonymous
Dodano
07.12.2003 14:22:27
adaman
Dodano:
28.07.2003 16:24:29
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1