Brak dźwięku oraz kilka innych
Witam. Od razu mówię, że szukałem odpowiedzi na forum i znalazłem kilka tematów, ale zastosowane rady nic nie dały :(
Sprawa wygląda tak, że posiadałem kodeki ffdshow, z których średnio byłem zadowolony, bo spora ilość filmów mi nie chodziła na tym. A zawsze do tej pory miałem po prostu DivX'a i XviD'a. Więc pewnego dnia odinstalowałem je w końcu, zainstalowałem DivX'a i XviD'a oraz AC3 no i zaczęło się. Najpierw moją uwagę zwrócił brak dźwięków w gadu-gadu. Po tym zauważyłem, że w przeglądarkach też nie mam dźwięku... O tym nikt w żadnym temacie nie wspominał, być może nie zwrócili uwagi. Tzn. np. w teledyskach na onecie jest, ale np. na YouTube, video.google itp. nie ma. Dźwięk w filmach i mp3 jest, ale w samym windowsie też go nie ma (oczywiście standard - nieaktywna ikonka odsłuchania dźwięku w schematach dźwiękowych). Dźwięk też występuje tylko w jednej grze.
Próbowałem już wszystkiego. Sprawdzałem w dxdiag i dźwięk jest. Odinstalowałem kodeki - nic. Odinstalowałem stery od SoundBlastera myśląc że windowsowe pomogą - nic. Wyrzucałem z rejestru wszystko co miało w nazwie "Creative" :D i instalowałem stery na drugiej partycji - nic. Za radą w jednym poście zainstalowałem TweakUI, żeby sprawdzić opcję "beep on errors" - oczywiście jest zaznaczona. Zainstalowałem w końcu ponownie nieszczęsne ffdshow i też nic!! Dodam, że we właściwościach audio nie da się ustawić urządzenia odpowiedzialnego za odtwarzanie głosu a także urządzenia MIDI. Tzn. po rozwinięciu listy jest tam SB, ale jak wybiorę i OK i za chwilę znowu pusto.
Razem z tym pojawił się problem, że aplikacja BlueSoleil się zawieszała. Więc ją też przeinstalowałem (bo też ma jakieś kodeki od dźwięku) i teraz BT mi wcale nie działa ;/
Drugi problem to taki, że odkąd mam klawę na USB to po restarcie kompa komp nie wstaje. Muszę go wyłączyć i dopiero.
Trzeci problem: kupiłem huba USB i on nie działa, tzn. po podpięciu urządzeń działa albo tylko jedno albo żadne, tak jakby były za duże napięcia. Wina płyty czy huba?? Wczoraj włączyłem w Windowsie usługę HID coś tam i może teraz zadziała.
No ale najważniejszy dla mnie ten dźwięk, świra już dostać można.
EDIT: Dźwięk już zrobiłem, normalnie jaka radość i euforia :D Po 2 tygodniach bez dźwięku :) Więc proszę o odpowiedź na 2 pozostałe pytania jeśli ktoś coś wie.