brak dzwieku na tv

Witam. Mam taki problem a mianowicie kupilem kabelek do tv i obraz mam super ale dzwieku wogole. Kabelek mam S–Video do graficznej i "dzeka"( zwykle wejscie sluchawkowe) do dzwieku. Wpinam S–Video do grafiki drugi kabelek w miejsce glosnikow i nic nie ma ani dziwieku ani nic. Moja karta dzwiekowa to SiS 7012. Prosze o pomoc

Odpowiedzi: 9

Jey_Jey, wygląda mi to na zwykły błąd w połączeniu audio (źle wsadzona któraś wtyczka, coś powalone na przejściówce do eurozłącza, uszkodzony kabel, wtyczka etc.)W telewizorze nia ma źadnych dodatkowych ustawień dla audio i powinno wszystko być oki.
Co do alex`a19 to tak jak pisał spiderko: literatura podaje max długość kabla do 4m. Ja mam co prawda ok 6m ale kupiłem kabel najwyźszej jakości (podobno :) )i jest ok. Ale jeźeli nie pomoźe ci krótki kabel to chyba niestety.... bawimy się w wyciąganie wtyczki anteny :cry: . Moźesz teź na próbę poźyczyć kabel s–video i zobaczyć bez przejściówki (same zalety: vide spiderko)
Ucho
Dodano
10.09.2005 12:04:36
alex19 to polecam ci korzystać właśnie z kabla s–videoEuro, bo na chinchu cały sygnał wizji jest przekazywany po jednym przewodzie – o zakłócenia łatwo. Jeśli nawet słabo władasz lutownicą to zrobienie takiego kabla to kwestia góra godziny.
spiderko
Dodano
08.09.2005 16:52:57
spiderko:

alex19 taka długość kabla, zwłaszcza chinch–chinch, moźe skutkować zakłóceniami. Pomóc moźe dobrze ekranowany przewód s–videoeuro, czy twój telewizor posiada gniazdo euro?

Tak posiada, nawet 2 :D. Kabel jest raczej "taki lepszy". Przyznam szczerze ze znam wiele osob z dokladnie takim samym problemem i jedyne co pomaga to wlasnie wyciaganie kabla antenowego :?
Wiec jakie zaklocenia? Rozumiem zeby zaklocenia byly zawsze, ale po wyjeciu anteny obraz jest krystalicznie czysty.
alex19
Dodano
08.09.2005 04:11:00
... moźe wina leźy po stronie telewizora; moźe trzeba ręcznie zmienić jakieś ustawienia kanału AV. :roll:
Podaj typ telewizora i typ głośników podłączonych do komputera. :?:
piotr1958
Dodano
07.09.2005 17:03:33
ja mam podlaczone do telewizora do gniazda euro. Obraz mam ok ale nie ma glosu jak wlacze glosniki od kompa to gra a na tv nie chce. Jak porobie glos wszedzie na maxa to slychac cos tam w tv ale naprawde trzeba sie bardzo mocno wsluchac
Jey_Jey
Dodano
07.09.2005 14:47:39
Jey_Jey jeśli masz miernik to moźna sprawdzić wg. tego schematu czy wszystkie kabelki są na swoim miejscu.

alex19 taka długość kabla, zwłaszcza chinch–chinch, moźe skutkować zakłóceniami. Pomóc moźe dobrze ekranowany przewód s–videoeuro, czy twój telewizor posiada gniazdo euro?
spiderko
Dodano
07.09.2005 11:39:05
Dolacze sie do tematu, ale z troszke innym pytaniem.
Mam podlaczony obraz do TV z karty(przejsciowka z S–video na chinch dolaczona do karty) do telewizora 10m kablem. Niestety obraz na telewizorze jest nieostry i plywaja po nim poziome pasy.
Czy jest jakis inny sposob na pozbycie sie tego inny niz wyciaganie kabla antenowego z telewizora??
alex19
Dodano
07.09.2005 04:19:53
w wejscie euro
Jey_Jey
Dodano
07.09.2005 00:40:29
A z drugiej strony wtykasz ten kabelek gdzie?

Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
06.09.2005 22:33:53
Jey_Jey
Dodano:
06.09.2005 22:22:09
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1