brak dźwięku!! jakie sterowniki?!

Przy odtwarzaniu muzyki dźwięk strasznie trzeszczy, przy filmach juź całkowicie sie załamuje (o ile da się coś usłyszeć). Mam kartę ac'97 i juź kompletnie nie wiem jakie sterowniki mam zainstalować i w jakim miejscu na dysku aby dobrze funkcjonowała. Do tej pory sciągnąłem 2 wersje combo audio i nic. Juź nie wiem co robić, moźe jakoś źle instaluję? Help !!! nie wytrzymam dłuźej bez dźwięku !!!!z góry wielkie dzięki..

Odpowiedzi: 7

ejj jezeli masz zintegrowana karte dzwiekowa to muusisz miesz sterowniki na plytce ze sterownikami do plyty glownej ... tlyko nie mow ze nie masz takiej plytki :D jak pamietam producentem tej dzwiekowki jest C Media a oto ich stronka jakies sterowniki ostatecznie znajdziesz :)) http://www.cmedia.com.tw/
smoczek
Dodano
14.03.2004 21:17:10
Gosc:
a gdzie mogę sprawdzić typ swojej płyty głównej? nigdzie nie ma zadnych informacji na jej temat(tzn ja nie mogę się ich doszukać)

Jak juz pisał kolega mcscr@by
Typ swojej kart jak i nazwę sprawdzisz w Menadźerze urządzeń ( Kontrolery dzwięku ) lub za pomocą softu np. Aida 32, SiSoft Sandra itp.

Ps–desperat a instalowałes w ogole stery do płyty głównej??
MS
Dodano
14.03.2004 21:09:03
a gdzie mogę sprawdzić typ swojej płyty głównej? nigdzie nie ma zadnych informacji na jej temat(tzn ja nie mogę się ich doszukać)
Anonymous
Dodano
14.03.2004 20:58:00
Kata muzyczna którą posiadasz moźe być zintegrowana z pł.główna.
Gdyby było inaczej to była by zainstalowana karta rozszerzeń w slot`cie PCI.
Typ swojej kart jak i nazwę sprawdzisz w Menadźerze urządzeń ( Kontrolery dzwięku ) lub za pomocą softu np. Aida 32, SiSoft Sandra itp.
Instalowanie błędnych sterowników moźe doprowadzić do destabilizacji pracy urządzenia jak i całego OS`u.
IMO posiadasz kartę zintegrowaną AC 97.
Podaj nazwę producenta i model pł.głównej.
Pomogę Tobie znaleść odpowiedni sterownik i odpowiednio postąpić w tej sytułacji.
McScr@by
Dodano
14.03.2004 15:54:07
Przyznam sie ze nie wiem czy jest zintegrowana, nie wiem jak sprawdzic. hmm jak ? a i moglbys mi podac jakie to byly sterowniki ktore instalowales ? thx
zielony jestem w tym temacie :>
Anonymous
Dodano
14.03.2004 14:21:09
tez mma taka karte tylko powiedz czy masz ja zintegrowana czy osobno ? ja mam zintegrowana i tez kiedys mialem taki problem ale jak robilem nowy system i instalowalem sterowniki to juz bylo ok
smoczek
Dodano
14.03.2004 14:03:29
tez mma taka karte tylko powiedz czy masz ja zintegrowana czy osobno ? ja mam zintegrowana i tez kiedys mialem taki problem ale jak robilem nowy system i instalowalem sterowniki to juz bylo ok
smoczek
Dodano
14.03.2004 14:03:29
Anonymous
Dodano:
14.03.2004 13:23:55
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1