Brak Dziwieku w filmach!!
Zrobilo mi si to nagle!!
Gdy wlaczam film nie ma dzwieku!!
A all player wyswietla kmunikat ze nie mam sterownika MPEG Layer–3 lub jest uszkodzony!!
Wiec znalazlem go w necie i sciagnolem i zainstalowalem nadal jest to samo!!
Probowalem odinstalowac wszytkie kodeki i stery do muzy i ponownie je zainstalowalem i nadal bezskutecznie!!
Co mam zrobic zeby nie miec tego problemu??
Dodam ze komputer na ktorym mam ten blad nie ma internetu i nie moge aktualizowac sterownikow prze zall playera!!
Prosze o pomoc!!
Gdy wlaczam film nie ma dzwieku!!
A all player wyswietla kmunikat ze nie mam sterownika MPEG Layer–3 lub jest uszkodzony!!
Wiec znalazlem go w necie i sciagnolem i zainstalowalem nadal jest to samo!!
Probowalem odinstalowac wszytkie kodeki i stery do muzy i ponownie je zainstalowalem i nadal bezskutecznie!!
Co mam zrobic zeby nie miec tego problemu??
Dodam ze komputer na ktorym mam ten blad nie ma internetu i nie moge aktualizowac sterownikow prze zall playera!!
Prosze o pomoc!!
Odpowiedzi: 8
od kilku dni mam ten sam problem. najpierw na Win98, teraz po zainstalowaniu XP rowniez to samo.
instalowalem:
DivX 6.0
XviD–1.0–09052004
AC3 Filter 0.70b
nadal zero dzwieku.
wiec zainstalowalem:
Windows Media Player 10
zero dzwieku.
odinstalowalem:
DivX 6.0
XviD–1.0–09052004
AC3 Filter 0.70b
dzwieku w filmach jak nie bylo tak nie ma.
odtwarzalem w CinemaPlayer i WMP – brak dzwieku
w VirtualDub 1.5.10 – odtwarza sie elegancko, slychac dzwiek w filmach
ktos cos poradzi?
//edit
reinstall jak zawsze pomaga.
do osoby zakladajacej temat: Miales zainstalowany NERO?
NERO instaluje swoje kodeki, ktore nawet po recznym usunieciu wpisow z rejestru nadal sa ustawione jako domyslne dla odtwarzania sciezek audio, dlatego odradzam jego instalacje. deinstalacja NERO wbrew pozorom nic nie daje. pozostaje kombinowanie, lub najprostsze rozwiazanie, ktore podalem wyzej 8)
instalowalem:
DivX 6.0
XviD–1.0–09052004
AC3 Filter 0.70b
nadal zero dzwieku.
wiec zainstalowalem:
Windows Media Player 10
zero dzwieku.
odinstalowalem:
DivX 6.0
XviD–1.0–09052004
AC3 Filter 0.70b
dzwieku w filmach jak nie bylo tak nie ma.
odtwarzalem w CinemaPlayer i WMP – brak dzwieku
w VirtualDub 1.5.10 – odtwarza sie elegancko, slychac dzwiek w filmach
ktos cos poradzi?
//edit
reinstall jak zawsze pomaga.
do osoby zakladajacej temat: Miales zainstalowany NERO?
NERO instaluje swoje kodeki, ktore nawet po recznym usunieciu wpisow z rejestru nadal sa ustawione jako domyslne dla odtwarzania sciezek audio, dlatego odradzam jego instalacje. deinstalacja NERO wbrew pozorom nic nie daje. pozostaje kombinowanie, lub najprostsze rozwiazanie, ktore podalem wyzej 8)
Sciagnij sobie programik pokazujący jakimi kodekami (równiez audio) został zakodowany dany film.
Sprawdzisz to i sciagniesz sobie odpowiedni kodek.
Programy były wymieniane wielokrotnie na forum.
Druga kwestia to zes sobie niepotrzebnie smietnik w systemie zrobił instalując codec packa, nie zdziwiłbym sie jakby teraz w ogole filmy przestały sie odtwarzac, albo playery wariowały i zamulały.
Odinstaluj tego packa, posprzataj dokadnie i wrzuc ac3 i ogg, ffdshow tez sie na cos moze zdać.
Sprawdzisz to i sciagniesz sobie odpowiedni kodek.
Programy były wymieniane wielokrotnie na forum.
Druga kwestia to zes sobie niepotrzebnie smietnik w systemie zrobił instalując codec packa, nie zdziwiłbym sie jakby teraz w ogole filmy przestały sie odtwarzac, albo playery wariowały i zamulały.
Odinstaluj tego packa, posprzataj dokadnie i wrzuc ac3 i ogg, ffdshow tez sie na cos moze zdać.
a jakie kodeki instalowales ?
To co nikt mi nie pomoze??
:/
:/
Instalowalem najnowsze Codek Packi i nic to nie dalo!!
poszukaj w szukajce o kodekach, zaktualizuj i powinno grac
tak!!
w winampie i grach glos jest bezproblemu!!
Tylko filmy szfankują!!!
w winampie i grach glos jest bezproblemu!!
Tylko filmy szfankują!!!
na kazdym filmie tak jest ?
Strona 1 / 1