brak dziwięku i obrazu w odtwarzanym filmie
Odtwarzam filmy w SubEdit player, ściągnąłem niedawno k–lite mega codec pack. Miałem problem z dziwiękiem dzięki radzie piotra rozwiązał się :) ale cusz przybył mi kolejny teraz w innym filmie nie ma ani dziwięku ani obrazu :x chociasz recenzje do niego są niezłe źe bardzo dobrej jakości film... :? czy to znaczy źe do kaźdego filmu muszę ściągać inny codec :?: wiem ze jest jakaś metoda sprawdzenia filmu jakie posiada codeki ale jak to się robi :?: proszę o radę taką jak dla laika czyli mnie :( chodzi mi o to co powinienem teraz krok po kroku zrobić.
Odpowiedzi: 3
mettal:I co to ma wspolnego z dzialem Sprzet sterowniki ? No chyba ze nie masz obrazu przez popsuty monitor, a dzwieku przez uszkodzone glosniki ?
A tak na serio, mozesz sprawdzic programem GSpot czym jest kodowany fil, dzwiek i obraz i potem przy pomocy tego programu sprawdzic czy owe kodeki sa w systemie. Masz ffdshow ? Znaczy czy instalowales go podczas instalacji K–Lite Mega ?
masz rację nie bardzo się łapię gdzie co napisać w jakim dziale. Ale dzięki za radę ściągnołem ten ffdshow ale nie wiem co dalej? jestem kiepski w temacie komputerów noi na nieszczęście mam komputer czy moźesz poradzić mi co dalej zrobić z tym czymś,moźe z czasem się troche obtrzaskam z tematem :lol:
GSpot http://www.headbands.com/gspot/ i download http://www.headbands.com/gspot/GSpot252b01.rar
I co to ma wspolnego z dzialem Sprzet sterowniki ? No chyba ze nie masz obrazu przez popsuty monitor, a dzwieku przez uszkodzone glosniki ?
A tak na serio, mozesz sprawdzic programem GSpot czym jest kodowany fil, dzwiek i obraz i potem przy pomocy tego programu sprawdzic czy owe kodeki sa w systemie. Masz ffdshow ? Znaczy czy instalowales go podczas instalacji K–Lite Mega ?
Strona 1 / 1