Brak dostępu do plików udostępnianych!
Witam,
Mam sieć poprzez router(dl–524 –ma funkcję radiową, ale nie korzystam narazie)złoźoną z dwóch komputerów,na obu działa internet(modem kablowy od ASTERa).
Na jednym mam win 2003(pl),a na drugim wersję win 2003 x64(eng),na obu system plików to NTFS.
Chciałem udostępnić po jednym wybranym folderze na kaźdym kompie, więc:
–wyłaczyłem firwalla łindołsowego,
–włączyłem konta gości(na źadnym loginie nie mam hasła),
–w "Zasady zabezpieczeń lokalnych" poustawiałem wg. tego co byo napisane w przyklejonym temacie,
–obie karty sieciowe mają włączone udost. plików i drukarek,
–udostepniłem po jednym katalogu na kaźdym urządzeniu(dostęp dla "wszyscy").
Efekt jest taki:
"Domowy" to nazwa drugiego komputera" ,"Matys..." to nazwa tego, na którym zrobiłem screenshota.
Przy okazji, od początku nie miałem po lewej opcji "konfiguruj sieć...".Dziwne?
Przejźałem forum...nie znalazłem rozwiązania,dlatego załoźyłem temat.Nie wiem co źle robię. Z góry i serdecznie dziękuje za pomoc :)
Mam sieć poprzez router(dl–524 –ma funkcję radiową, ale nie korzystam narazie)złoźoną z dwóch komputerów,na obu działa internet(modem kablowy od ASTERa).
Na jednym mam win 2003(pl),a na drugim wersję win 2003 x64(eng),na obu system plików to NTFS.
Chciałem udostępnić po jednym wybranym folderze na kaźdym kompie, więc:
–wyłaczyłem firwalla łindołsowego,
–włączyłem konta gości(na źadnym loginie nie mam hasła),
–w "Zasady zabezpieczeń lokalnych" poustawiałem wg. tego co byo napisane w przyklejonym temacie,
–obie karty sieciowe mają włączone udost. plików i drukarek,
–udostepniłem po jednym katalogu na kaźdym urządzeniu(dostęp dla "wszyscy").
Efekt jest taki:
"Domowy" to nazwa drugiego komputera" ,"Matys..." to nazwa tego, na którym zrobiłem screenshota.
Przy okazji, od początku nie miałem po lewej opcji "konfiguruj sieć...".Dziwne?
Przejźałem forum...nie znalazłem rozwiązania,dlatego załoźyłem temat.Nie wiem co źle robię. Z góry i serdecznie dziękuje za pomoc :)
Odpowiedzi: 2
Tak ,pomogło. Wielkie dzięki :)
Czy robiłeś tylko Udostępnianie czy rownieź ustawiałeś w Zabezpieczeniach (na poziomie NTFS) prawa?
Spróbuj przyporządkować prawa dla konkretnego uźytkownika
Spróbuj przyporządkować prawa dla konkretnego uźytkownika
Strona 1 / 1