Brak dostępu do partycji
Witam
Wiem, że jest już kilka wątków o tym samym temacie, ale nic związanego z moim problemem. Postanowiłem założyć osobny temat i bardzo proszę o pomoc ;(
Zacznę może od samego początku...
Mam w domu 2 kompy, stacjonarny i laptopa. Na stacjonarnym 7-ka a na lapku XP SP3. W laptopie mam 3 partycje: C,D,M. Przed "wypadkiem" miałem dostęp do wszystkich partycji i w funkcjonowaniu nie było żadnego problemu. Pilnie potrzebowałem skopiować kilka bardzo ważnych dla mnie plików, więc odpiąłem dysk z lapka, wsadziłem do obudowy i podpiąłem pod stacjonarny. Okazało się, że komp widzi tylko partycje C a do reszty nie miałem dostępu. Myślałem, że to wina systemu (tego co był zainstalowany na lapku) więc postanowiłem go sformatować. Sformatowałem go dlatego ponieważ wcześniej były problemy z samym systemem,powoli "wariował", wieszał się. O dane na C się nie martwiłem gdyż tam nic ważnego nie miałem, a moje dokumenty przeniosłem na D. Dysk wsadziłem ponownie do lapka i zainstalowałem XP-ka. Po pomyślnie zakończonej instalacji okazało się, że nie mam dostępu do partycji D i M. Gdy chcę "wejść" wyskakuje mi komunikat "Dysk D jest niedostępny. Brak dostępu do dysku" Próbowałem już chyba wszystkiego, dawałem otwórz, eksploruj, wchodziłem w zarządzanie dyskami, włączałem nawet tryb awaryjny i nic. Proszę o pomoc, mam tam bardzo ważne dane: prace, projekty, zdjęcia. Jak się do tych partycji dostać? Co zrobić? Dane na tych partycjach na 100% są.
Proszę o pomoc.... ;(
Odpowiedzi: 2
Kilka minut po wstawieniu tego posta doszedłem w czym tkwi problem.
Dziękuję za odpowiedź
[quote=Proncjusz]Wiem, że jest już kilka wątków o tym samym temacie, ale nic związanego z moim problemem. [/quote]A jednak.
Zapraszam do [b]przyklejonego[/b], w tym dziale i poczytania o przejmowaniu uprawnień.
Strona 1 / 1