BRAK DOSTEPU DO KONTA !!
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :!:
Po pewnych przygodach z Linuxem zostalem zmuszony do reinstalacji XPa, nie chcialem foramtowac dysku wiec przy instalacji wybralem opcje pozostaw biezacy system plikow (bez formatowania). Jednakze musialem usunac swoje konto – przynajmniej tak myslalem przy instalacji. Xp stworzyl nowe konto uzytkownika. Okazalo sie, ze na dysku w folderze Documents and settings stare konto jest ale niestety nie mam do niego dostepu znaczy do niektorych folderow tj. Moje dokumenty i inne. Nie moge rowniez usunac tego katalogu byz wolnic miejsce.
:?: CZY JEST SPOSOB BY DOSTAC SIE DO TYCH PLIKOW. :?:
Po pewnych przygodach z Linuxem zostalem zmuszony do reinstalacji XPa, nie chcialem foramtowac dysku wiec przy instalacji wybralem opcje pozostaw biezacy system plikow (bez formatowania). Jednakze musialem usunac swoje konto – przynajmniej tak myslalem przy instalacji. Xp stworzyl nowe konto uzytkownika. Okazalo sie, ze na dysku w folderze Documents and settings stare konto jest ale niestety nie mam do niego dostepu znaczy do niektorych folderow tj. Moje dokumenty i inne. Nie moge rowniez usunac tego katalogu byz wolnic miejsce.
:?: CZY JEST SPOSOB BY DOSTAC SIE DO TYCH PLIKOW. :?:
Odpowiedzi: 6
Wystarczy prekonwertować partycje programem Partition Magic 8.0 spowrotem na Fat32 a wtedy bedziesz mial dostep do wszystkich katalogów i plików bo w systemie plików Fat/fat32 nie ma praw dostepu.
Po przwekonwertowaniu i zrobieniu tego co trzeba mozna ja przekonvertowac na ntfs poleceniem convert x:/fs:ntfs – gdzie x to litera konvertowanego dysku
Po przwekonwertowaniu i zrobieniu tego co trzeba mozna ja przekonvertowac na ntfs poleceniem convert x:/fs:ntfs – gdzie x to litera konvertowanego dysku
NiC NIE MOZNA ZROBIC – wszystkie opcje sa nieaktywne. :(
NiC NIE MOZNA ZROBIC – wszystkie opcje sa nieaktywne. :(
Samo zalogowanie jako admin nic nie da. Musisz jak napisalem przejac prawa do tych folderow:
Wlasciwosci –> Zabezpieczenia –> Zaawansowane –> Wlasciciel
zaznacz siebie i klikasz na zmien wlasciciela dla...
Zeby miec zakladke zabezpieczenia we wlasciwosciach folderow/plikow klikasz w eksploatorze na Narzedzia –> Opcje folderow –>Widok i odznaczasz "uzyj prostego wyswietlania.."
Wlasciwosci –> Zabezpieczenia –> Zaawansowane –> Wlasciciel
zaznacz siebie i klikasz na zmien wlasciciela dla...
Zeby miec zakladke zabezpieczenia we wlasciwosciach folderow/plikow klikasz w eksploatorze na Narzedzia –> Opcje folderow –>Widok i odznaczasz "uzyj prostego wyswietlania.."
Logujac sie jako administrator systemu nie mam dostepu do tych plikow. W jaki sposob moge zmienic uprawnienia ??
Jest. Wystarczy przejac prawa do tych katalogow/plikow z konta admina.wokr:CZY JEST SPOSOB BY DOSTAC SIE DO TYCH PLIKOW.
Strona 1 / 1