BRAK DOSTĘPU DO FOLDERU
witam
prosze o szybka podpowiedz w nastepujacej sprawie.moj znajomy usunal recznie windowsa xp z starego dysku pozostawiajac na nim jedynie katalog z waznymi danymi.na nowym dysku zainstalowal nowego xp i teraz nie moze otworzyc folderu moje dokumenty poniewaz pojawia sie komunikat "brak dostepu".do niektorych plikow ma dostep a wlasciwie podglad zawartosci podfolderow poniewaz przy probie ich skopiowania lub otworzenia otrzymuje komunikat ze plik jest uzywany lub znow brak dostepu.co z tym mozna zrobic?z gory dziekuje za pomoc i
pozdrawiam
prosze o szybka podpowiedz w nastepujacej sprawie.moj znajomy usunal recznie windowsa xp z starego dysku pozostawiajac na nim jedynie katalog z waznymi danymi.na nowym dysku zainstalowal nowego xp i teraz nie moze otworzyc folderu moje dokumenty poniewaz pojawia sie komunikat "brak dostepu".do niektorych plikow ma dostep a wlasciwie podglad zawartosci podfolderow poniewaz przy probie ich skopiowania lub otworzenia otrzymuje komunikat ze plik jest uzywany lub znow brak dostepu.co z tym mozna zrobic?z gory dziekuje za pomoc i
pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
HA! :D kurde wielkie dzięki .... tyle sie z tym męczyłem a tu hop .... strzał w dziesiątke :) Dzięki wielkie .. ja juź byłem zdesperowany i miałem robić formata .... a strasznie szkoda mi było 500mega poczty ;)
Pzdrawiam :)
Pzdrawiam :)
1 Opcje folderów–––Widok––Uźyj prostego udostęniania plików [ usuń V]
2 Prawy myszy na folder–––Udostępnianie i zabezpieczenia
3 zabezpieczenia
4 dodaj––zaawansowane–––znajdz teraz [znajdz siebie]
5 ok
6 ok
7 klik na siebie
8 zaznacz wszyskie uprawnienia
9 zaawansowane
10 właściciel
11 klik na siebie
12 zmień właściciela dla podkontenerów i obiektów [ wstaw V]
i dalej ok :wink: :wink: :wink:
2 Prawy myszy na folder–––Udostępnianie i zabezpieczenia
3 zabezpieczenia
4 dodaj––zaawansowane–––znajdz teraz [znajdz siebie]
5 ok
6 ok
7 klik na siebie
8 zaznacz wszyskie uprawnienia
9 zaawansowane
10 właściciel
11 klik na siebie
12 zmień właściciela dla podkontenerów i obiektów [ wstaw V]
i dalej ok :wink: :wink: :wink:
Ja mam podobny problem ... wysypał mi sie XP i musiałem zainstalować nowy na stary ... no i nie moge się dostać do starego katalogu uźytkownika w documents and settings – BRAK DOSTĘPU ... a tam mam całą poczte itp ..... :( XP mi załoźył ochrone uźytkownika czy coś ...
Proszę o pomoc
Proszę o pomoc
Z reguly pomaga przycisk Szukaj (u gory), bo o tym, czyli przejmowaniu folderu na wlasnosc bywa czesto. Ostatnio chyba dwa dni temu. Wpisz w Szukaj "przejmowanie and wlasnosc" lub wyrazy pokrewne.franc mauer:co z tym mozna zrobic?
Strona 1 / 1