Brak autostartu CD–ROM
Po odinstalowaniu kilku programów,nie mających związku z WindowsMediaPlayer,CD–ROM przestał automatycznie odczytywać dyski CD [brak tzw.autostartu CD].Muszę wejść w Mój Komputer i ręcznie uruchamiać start CD.
Dodatkowo,np.po włoźeniu płyty z Norton System Works,komputer nie pokazuje okna powitalnego z wyborem programów do instalacji– a tylko ikonki poszczególnych sekcji programów na CD.
Jak to naprawić?
:?
Pozdrawiam.
Dodatkowo,np.po włoźeniu płyty z Norton System Works,komputer nie pokazuje okna powitalnego z wyborem programów do instalacji– a tylko ikonki poszczególnych sekcji programów na CD.
Jak to naprawić?
:?
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 20
Tak,źe juź po sprawie.Po Nortonie.Straciłem do niego zaufanie.A zawsze marzylem o Nortonie,a on mnie tak wykręcił :lol:
To jest tak,jak z samochodami.Patrząc na Skodę Superb
myślimy,piękne auto,wygodne,nowoczesne ––––tylko znaczek na masce nie ten.......Identycznie jest z antywirami.Avast!,AntiVir PE,Norman,RAV,MkS ––– no,powie ktoś,dobre programy –––tylko znaczek nie ten.NORTON to ma dopiero znaczek.
A więc płacimy,za..........znaczek, koledzy.
:cry: :lol: 8)
myślimy,piękne auto,wygodne,nowoczesne ––––tylko znaczek na masce nie ten.......Identycznie jest z antywirami.Avast!,AntiVir PE,Norman,RAV,MkS ––– no,powie ktoś,dobre programy –––tylko znaczek nie ten.NORTON to ma dopiero znaczek.
Tak,źe juź po sprawie.Po Nortonie.Straciłem do niego zaufanie.A zawsze marzylem o Nortonie,a on mnie tak wykręcił :lol:
Niestety kolego.Pierdoły.Żadne Nero nie wchodzi w grę,bo go nie mam.Padł sys od modyfikacji Rejestru po usunięciu całkowitym zespołu Norton,oraz po zjedzonych przez wirusy plikach i uszkodzonych folderach.
I to tyle. :?
Niestety kolego.Pierdoły.Żadne Nero nie wchodzi w grę,bo go nie mam.Padł sys od modyfikacji Rejestru po usunięciu całkowitym zespołu Norton,oraz po zjedzonych przez wirusy plikach i uszkodzonych folderach.
heheh.... Pewnie miales zainstalowanego nero lub cos w tym stylu. on wylacza autoodtwarzanie ... mogles go jeszcze raz zainstalowac i w opcjach nero wylaczyc opcje autoodtwarzanie :D
System uaktualniłem z płyty CD Windows XP HE.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
To fajnie tire, ale podziel sie moze rozwiazaniem tego problemu. Sam jestem ciekawy.
Dziękuję.Dzięki poradom Was wszystkich i EL ZAQRKI – problem dzięki Bogu,rozwiązałem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie źartuję,Robiłem nakładkowanie i zniszczony został kontakt z internetem.Było reinstalowanie.
Zartujesz teraz :wink: . Jaki masz problem z jego instalacja ? O ile pamietam, to sterowniki chyba zostaja po nakladce.tire:Kurczę,ja nie umiem tego modemu instalować.
Trudno tu cos poradzic skoro tak wiele rzeczy nie dziala. Nie mam po prostu pojecia co Ci moze jeszcze pomoc.tire:Poradź coś.........
Zartujesz teraz :wink: . Jaki masz problem z jego instalacja ? O ile pamietam, to sterowniki chyba zostaja po nakladce.tire:Kurczę,ja nie umiem tego modemu instalować.
Trudno tu cos poradzic skoro tak wiele rzeczy nie dziala. Nie mam po prostu pojecia co Ci moze jeszcze pomoc.tire:Poradź coś.........
Ja mam XP HOME!!!!
Nakładkowanie usunie sterownik modemu cyfrowego do Internetu.Kurczę,ja nie umiem tego modemu instalować.
Poradź coś.........
Nakładkowanie usunie sterownik modemu cyfrowego do Internetu.Kurczę,ja nie umiem tego modemu instalować.
Poradź coś.........
Jesli masz XP Pro, to chyba rzeczywiscie cos namieszane. Poszukaj czy w Windows masz plik gpedit.msc. Jesli nie i dodatkowo masz inne problemy, to nie reinstalka, tylko naloz ponownie system. Odpal kompa z plyty, zalaczasz instalator XP –> 3 opcje: instalacja, naprawa i wyjscie.tire:Chyba katastrofa?
Przechodzisz do instalacji, gdzie wyswietli Ci sie okienko – wybor instalacji lub naprawy sytemu. Wybierasz naprawe.
Mam WinXP Home Edition.–Nie działa mi przywracanie ani nie otwiera się "Pomoc i obsługa techniczna".Równieź nie mogę uruchomić Windows Media Player – komunikat "błąd wewnątrz aplikacji".
Nie chcem robić preinstaliki,ale nie wiem co dalej robić.Żadna "ostatnia dobra konfiguracja" z poziomu odzyskiwania nie skutkuje.
"gpedit.msc" nie uruchamia się z run,po OK.
Chyba katastrofa?
Eh,EL ZAQRKA,jak z tobą fajnie się gada....
Pozdrawiam.
Nie chcem robić preinstaliki,ale nie wiem co dalej robić.Żadna "ostatnia dobra konfiguracja" z poziomu odzyskiwania nie skutkuje.
"gpedit.msc" nie uruchamia się z run,po OK.
Chyba katastrofa?
Eh,EL ZAQRKA,jak z tobą fajnie się gada....
Pozdrawiam.
Jesli masz XP HE to zapomnij o gpedit. Pozostaje Ci tylko rejestr, ale jak napisales, ustawienia sa prawidlowe. Probowales przeinstalowywac naped ? Sterowniki ASPI ? Nie masz jakiegos wczesniejszego punktu przywracania – wtedy gdy bylo OK ?tire:System Windows nie moźe odnaleźć pliku "gpedit.msc"
Widze, ze nie czytasz wczesniejszych postow. No chyba, ze ja o czym innym pisalem :? .e–walker:Start –> Uruchom
wpisać "gpedit.msc" (...) "Wyłącz funkcję Autoodtwarzanie"
prawym przyciskiem myszy –> właściwości –>zaznaczamy "Wyłączone"
EL ZAQRKA 3 godziny wczesniej:run –> gpedit.msc –> Konfiguracja komputera –> Szablony administracyjne –> System –> wylacz funkcje Autoodtwarzanie
Jaka zmiana ? Bylo kiedys inaczej ? :wink: Tire i tak wie, ze jak bedzie pierdoly pisal, to mu sie przypomne :wink: :D .aligator:no popatrzcie jaka zmiana...
System Windows nie moźe odnaleźć pliku "gpedit.msc"
Taki mam komunikat!
I co dalej? :(
Taki mam komunikat!
I co dalej? :(
Opcja moźe być taka:
Start –> Uruchom
wpisać "gpedit.msc" i OK
w otworzonym oknie rozwinąć "Konfiguracja komputera"
następnie "Szablony administracyjne"
potem "System"
w oknie po prawej stronie znajdujemy "Wyłącz funkcję Autoodtwarzanie"