Brak autostartu CD–ROM

Po odinstalowaniu kilku programów,nie mających związku z WindowsMediaPlayer,CD–ROM przestał automatycznie odczytywać dyski CD [brak tzw.autostartu CD].Muszę wejść w Mój Komputer i ręcznie uruchamiać start CD.
Dodatkowo,np.po włoźeniu płyty z Norton System Works,komputer nie pokazuje okna powitalnego z wyborem programów do instalacji– a tylko ikonki poszczególnych sekcji programów na CD.
Jak to naprawić?
:?
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 20

Tak,źe juź po sprawie.Po Nortonie.Straciłem do niego zaufanie.A zawsze marzylem o Nortonie,a on mnie tak wykręcił :lol:

To jest tak,jak z samochodami.Patrząc na Skodę Superb
myślimy,piękne auto,wygodne,nowoczesne ––––tylko znaczek na masce nie ten.......Identycznie jest z antywirami.Avast!,AntiVir PE,Norman,RAV,MkS ––– no,powie ktoś,dobre programy –––tylko znaczek nie ten.NORTON to ma dopiero znaczek.
A więc płacimy,za..........znaczek, koledzy.
:cry: :lol: 8)
tire
Dodano
16.05.2003 23:01:18
Tak,źe juź po sprawie.Po Nortonie.Straciłem do niego zaufanie.A zawsze marzylem o Nortonie,a on mnie tak wykręcił :lol:

To jest tak,jak z samochodami.Patrząc na Skodę Superb
myślimy,piękne auto,wygodne,nowoczesne ––––tylko znaczek na masce nie ten.......Identycznie jest z antywirami.Avast!,AntiVir PE,Norman,RAV,MkS ––– no,powie ktoś,dobre programy –––tylko znaczek nie ten.NORTON to ma dopiero znaczek.
A więc płacimy,za..........znaczek, koledzy.
:cry: :lol: 8)
tire
Dodano
16.05.2003 23:01:18
Niestety kolego.Pierdoły.Żadne Nero nie wchodzi w grę,bo go nie mam.Padł sys od modyfikacji Rejestru po usunięciu całkowitym zespołu Norton,oraz po zjedzonych przez wirusy plikach i uszkodzonych folderach.
I to tyle. :?
tire
Dodano
12.05.2003 17:58:27
Niestety kolego.Pierdoły.Żadne Nero nie wchodzi w grę,bo go nie mam.Padł sys od modyfikacji Rejestru po usunięciu całkowitym zespołu Norton,oraz po zjedzonych przez wirusy plikach i uszkodzonych folderach.
tire
Dodano
tire
Dodano
heheh.... Pewnie miales zainstalowanego nero lub cos w tym stylu. on wylacza autoodtwarzanie ... mogles go jeszcze raz zainstalowac i w opcjach nero wylaczyc opcje autoodtwarzanie :D
= F e n ! x =
Dodano
12.05.2003 16:57:39
System uaktualniłem z płyty CD Windows XP HE.
Pozdrawiam.
tire
Dodano
12.05.2003 11:55:04
To fajnie tire, ale podziel sie moze rozwiazaniem tego problemu. Sam jestem ciekawy.
EL NINO
Dodano
11.05.2003 23:42:36
Dziękuję.Dzięki poradom Was wszystkich i EL ZAQRKI – problem dzięki Bogu,rozwiązałem.
Pozdrawiam.
tire
Dodano
11.05.2003 18:11:41
Nie źartuję,Robiłem nakładkowanie i zniszczony został kontakt z internetem.Było reinstalowanie.
tire
Dodano
10.05.2003 23:04:22
tire:
Kurczę,ja nie umiem tego modemu instalować.
Zartujesz teraz :wink: . Jaki masz problem z jego instalacja ? O ile pamietam, to sterowniki chyba zostaja po nakladce.
tire:
Poradź coś.........
Trudno tu cos poradzic skoro tak wiele rzeczy nie dziala. Nie mam po prostu pojecia co Ci moze jeszcze pomoc.
EL NINO
Dodano
10.05.2003 22:59:33
tire:
Kurczę,ja nie umiem tego modemu instalować.
Zartujesz teraz :wink: . Jaki masz problem z jego instalacja ? O ile pamietam, to sterowniki chyba zostaja po nakladce.
tire:
Poradź coś.........
Trudno tu cos poradzic skoro tak wiele rzeczy nie dziala. Nie mam po prostu pojecia co Ci moze jeszcze pomoc.
EL NINO
Dodano
10.05.2003 22:59:33
Ja mam XP HOME!!!!
Nakładkowanie usunie sterownik modemu cyfrowego do Internetu.Kurczę,ja nie umiem tego modemu instalować.
Poradź coś.........
tire
Dodano
10.05.2003 22:49:09
tire:
Chyba katastrofa?
Jesli masz XP Pro, to chyba rzeczywiscie cos namieszane. Poszukaj czy w Windows masz plik gpedit.msc. Jesli nie i dodatkowo masz inne problemy, to nie reinstalka, tylko naloz ponownie system. Odpal kompa z plyty, zalaczasz instalator XP –> 3 opcje: instalacja, naprawa i wyjscie.
Przechodzisz do instalacji, gdzie wyswietli Ci sie okienko – wybor instalacji lub naprawy sytemu. Wybierasz naprawe.
EL NINO
Dodano
10.05.2003 22:45:11
Mam WinXP Home Edition.–Nie działa mi przywracanie ani nie otwiera się "Pomoc i obsługa techniczna".Równieź nie mogę uruchomić Windows Media Player – komunikat "błąd wewnątrz aplikacji".
Nie chcem robić preinstaliki,ale nie wiem co dalej robić.Żadna "ostatnia dobra konfiguracja" z poziomu odzyskiwania nie skutkuje.
"gpedit.msc" nie uruchamia się z run,po OK.
Chyba katastrofa?

Eh,EL ZAQRKA,jak z tobą fajnie się gada....
Pozdrawiam.
tire
Dodano
10.05.2003 22:37:22
tire:
System Windows nie moźe odnaleźć pliku "gpedit.msc"
Jesli masz XP HE to zapomnij o gpedit. Pozostaje Ci tylko rejestr, ale jak napisales, ustawienia sa prawidlowe. Probowales przeinstalowywac naped ? Sterowniki ASPI ? Nie masz jakiegos wczesniejszego punktu przywracania – wtedy gdy bylo OK ?
e–walker:
Start –> Uruchom
wpisać "gpedit.msc" (...) "Wyłącz funkcję Autoodtwarzanie"
prawym przyciskiem myszy –> właściwości –>zaznaczamy "Wyłączone"
Widze, ze nie czytasz wczesniejszych postow. No chyba, ze ja o czym innym pisalem :? .
EL ZAQRKA 3 godziny wczesniej:
run –> gpedit.msc –> Konfiguracja komputera –> Szablony administracyjne –> System –> wylacz funkcje Autoodtwarzanie

aligator:
no popatrzcie jaka zmiana...
Jaka zmiana ? Bylo kiedys inaczej ? :wink: Tire i tak wie, ze jak bedzie pierdoly pisal, to mu sie przypomne :wink: :D .
EL NINO
Dodano
10.05.2003 22:31:54
System Windows nie moźe odnaleźć pliku "gpedit.msc"
Taki mam komunikat!
I co dalej? :(
tire
Dodano
10.05.2003 11:11:52
Opcja moźe być taka:
Start –> Uruchom
wpisać "gpedit.msc" i OK