[b]Problemy z instalacją niektórych gier i programów (*.cab)

uźywam xp –ka juz rok ale za kaźdym razem mam ten sam problem.
otóź podczas instalacji niektórych gier i programów
w pewnej fazie instalacji pojawia się komunikat mniej więcej taki:
"brak dostępu do data.cab" lub innego pliku z rozszerzeniem .cab
dzieje się tak np. podczas instalacji: nortona system worksa 2002 i 2003, office xp,Iron storma,hard tracka itd.
mogę zainstalowaś te programy dopiero po skopiowaniu ich na dysk.
CO ZROBIĆ BY TO ZMIENIĆ ???

Odpowiedzi: 8

Zigbo8:
sęk w tym źe caby są dobre.tylko muszę kopiowaś cały krąźek na twardziela i to mnie wkó.......!!!
jak temu zaradzić skoro te same cd działaja na win 98?
Moze to po prostu troche niedomagajaca pamiec. Przeciez plik z plyty jest przy instalacji wczytywany do pamieci. Czasami sa tez problemy tego rodzaju przy instalacji XP–ka – wywala komunikat "uszkodzony plik jakis_tam.cab". W w98 moze byc O.K.
EL NINO
Dodano
10.12.2002 22:48:04
z tego co mi wiadomo pliki compresji *.cab sa uzywane przez Windows Installer – sproboj zrobic taka rzecz – start – > panel sterowania–> narzedzia admin. –> uslugi – i znajdz tam usluge "Windows Installer" lub "Instalator Windows" – najpierw sprawdz , czy sa one wlaczone na stale (nie automatyczne wlaczanie )jak cos to wlacz na stale i uruchom plik z ktorym masz problemy , i patrz caly czas czy usluga jest wlaczona , jezeli sie wylaczy podczas wysypywania sie instalacji , znaczy ze nie pozostaje ci nic innego jak nainstalowanie windowsa na istniejacego .... nic nie stracisz....lecz wiele osob uzna moj sposob za troche beznadziejny .......

lub sprobuj instalnac SP1 – co odradzam.......:)

mialem taki sam problem , ale tuz po zainstalowaniu wundowsa – chyba home (czyt. shit) i musialem przeinstalowac na PRO 0i bez problemu dziala
B3T0N
Dodano
10.12.2002 16:55:47
z tego co mi wiadomo pliki compresji *.cab sa uzywane przez Windows Installer – sproboj zrobic taka rzecz – start – > panel sterowania–> narzedzia admin. –> uslugi – i znajdz tam usluge "Windows Installer" lub "Instalator Windows" – najpierw sprawdz , czy sa one wlaczone na stale (nie automatyczne wlaczanie )jak cos to wlacz na stale i uruchom plik z ktorym masz problemy , i patrz caly czas czy usluga jest wlaczona , jezeli sie wylaczy podczas wysypywania sie instalacji , znaczy ze nie pozostaje ci nic innego jak nainstalowanie windowsa na istniejacego .... nic nie stracisz....lecz wiele osob uzna moj sposob za troche beznadziejny .......

lub sprobuj instalnac SP1 – co odradzam.......:)

mialem taki sam problem , ale tuz po zainstalowaniu wundowsa – chyba home (czyt. shit) i musialem przeinstalowac na PRO 0i bez problemu dziala
B3T0N
Dodano
10.12.2002 16:55:47
sęk w tym źe caby są dobre.tylko muszę kopiowaś cały krąźek na twardziela i to mnie wkó.......!!!
jak temu zaradzić skoro te same cd działaja na win 98?
Zigbo8
Dodano
10.12.2002 13:32:02
Jesli masz walnientego caba w twojej instalce to raczej nic nie zrobisz moglbys podmienic caba systemowi ale musialbys miec kobra na plyte cd z dobra instalka.
zbor
Dodano
06.12.2002 21:13:29
willen danke!!!! :D
–xpka mam rzeczywiście pirata 8) ale czy nie da się jakoś rozwiazać tego problemu :shock:
Partycje mam w facie 32, a loguję się jako ADMINISTRATOR.
Zigbo8
Dodano
06.12.2002 17:23:20
willen danke!!!! :D
–xpka mam rzeczywiście pirata 8) ale czy nie da się jakoś rozwiazać tego problemu :shock:
Partycje mam w facie 32, a loguję się jako ADMINISTRATOR.
Zigbo8
Dodano
06.12.2002 17:23:20
Jak nasz partycje na NTFS to sprawdz uprawnienia do kotalogu windows. A jak na facie to znaczy ze masz xpka z targu kartoflanego. Ta mozliwosc w przypadku NTFS jest tez prawdopodobna. Mi sie nigdy windows nie pluł ze nie moze czegos zainstalowac (eventualnie nie mugł podmienić urzywanych plikow) Ale program zainstalowal immer :)
zbor
Dodano
06.12.2002 14:27:26
Zigbo8
Dodano:
06.12.2002 09:57:27
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1