BPFTP Server a no–ip–POMOCY
Witam wszystkich
Mam następujący problem, postawiłem ftp Server w domenie ni–ip gdyź mam zmienne IP. Wszystko działa poprawnie do momentu zmiany IP tz. Ponownego połączenia się z Internetem.. Problem wygląda następująco:, gdy chce wejść na swój Server przez adres (hosta) przydzielony mi przez no–ip to jest to niemoźliwe natomiast po wpisaniu aktualnego ip wszystka chodzi bez szwanku.. Jedynym lekarstwem jest, reset komputera. Po resecie wszystko działa do momentu zerwania połączenia przez neostrade i tak w kolo reset i ponownie działa. Zwracam się do wszystkich o pomoc jestem juź bezradny. Jestem pewien ze przyczyna tego leźy po stronie mojego komputera, ale gdzie? Jestem średnio za awansowanym komputerowcem i myślę ze ktoś z tak szerokiego grona pomoźe mi rozwiązać ten problem. Pracuję pod kontrol winXP Za pomoc serdecznie dziękuje
Mam następujący problem, postawiłem ftp Server w domenie ni–ip gdyź mam zmienne IP. Wszystko działa poprawnie do momentu zmiany IP tz. Ponownego połączenia się z Internetem.. Problem wygląda następująco:, gdy chce wejść na swój Server przez adres (hosta) przydzielony mi przez no–ip to jest to niemoźliwe natomiast po wpisaniu aktualnego ip wszystka chodzi bez szwanku.. Jedynym lekarstwem jest, reset komputera. Po resecie wszystko działa do momentu zerwania połączenia przez neostrade i tak w kolo reset i ponownie działa. Zwracam się do wszystkich o pomoc jestem juź bezradny. Jestem pewien ze przyczyna tego leźy po stronie mojego komputera, ale gdzie? Jestem średnio za awansowanym komputerowcem i myślę ze ktoś z tak szerokiego grona pomoźe mi rozwiązać ten problem. Pracuję pod kontrol winXP Za pomoc serdecznie dziękuje
Odpowiedzi: 5
Moim zdaniem server jest OK gdyź po IP moge wejsc do servera, wiec przypuszczam ze w kompie po przerwaniu polaczenia jest jakis plik aktywny ktory blokuje polaczenie aplikacji No–IP. Po restarcie plik ten znika.Nie mam pojecia jak to wyczaic! Tak mysle moze sie myle!
Nie pomaga! Dalej tylko reser kompa zalatwia problem
sprobuj w ustawieniach servera zakladka multi ip settings / passive mode zaznaczyc Use passive mode IP dynamic IP i wspisz ta nazwe hosta
Próbowałem wszystkiego! Zmiany adresu hosta. Nawet logowałem się na polski Server No–ip.pl i to samo. Myślę ze oba programy nie mogą posiadać tego samego Bledu., Dlatego twierdze ze przyczyna leźy po mojej stronie. Świadczy o tym ten reset komputera. Przypominam ze po restarcie mogę się zalogowac po nazwie a dopiero pa zerwaniu połączenia i po ponownym połączeniu się występuje ten problem. Ja nie mam pojęcia, co moźe być przyczyna. Dalej lincze na Wasza pomoc. Dzieki Ci kolego ze zainteresowałeś się tematem i proszę o jeszcze!
Jesli jest problem z odnalezieniem komputera po nazwie hosta, to nalezy przypuszczac, ze problem lezy po stronie albo tego programiku z no–ip (bo takowy przeciez posiadasz ?), albo po stronie samego serwera no–ip. Probowales przeinstalowac ten programik ? Przekonfigurowac go ? Moze inne nowe konto ? A moze inna domena, niekoniecznie no–ip ?
Strona 1 / 1