Botowalny obraz partycji

Chce stworzyć botowalny obraz partycji na plycie DVD wszystko mam co mi potrzebne (Nagrywarke DVD, Norton Ghost 2003, Płyta DVD) nie licząc Stacji Dyskietek :(...
No i właśnie jak to zrobić nie uźywając stacji dyskietek...
Tu http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/ghost/ghost.php mam cały opis ale brakuje mi własnie tej Dyskietki... Kto mi pomoźe ???
Najlepiej będzie jak ktoś przysle mi na maila Obraz dyskietki norton Ghosta 2003...
Albo moźe ktoś zna łatwiejszy sposub bo jeszcze w nero nie mam takich opcji jak tam w tym linku wyźej są pokazane :/
HELP

Odpowiedzi: 4

sprawdź pod windą czy widac plik z ghosta na dvd.
rozumiem źe obraz FDD nagrałeś w trybie emulacji napędu a: – wydaje mi się, źe po prostu zapomniałeś dodać sterowników do cd–rom ( o ile ghost nie ma swoich wewnętrznych)
poleciłbym ci mniej stresujący sposób tj."hiren's boot"–zajmuje ok 33MB i dogranie obrazu .gho np. za pomocą UltraIso, ale mam zły dzień bo mnie grypa atakuje :D .Ewentualnie pisz na gg jak ci cóś nie poszło.
leon1313
Dodano
03.04.2005 21:33:44
Dobra mam juź obraz dyskietki na dysku...
Mam obraz partycji C: ok 4.3GB skompresowany do ok 2GB no i nagrywam to tak jak opisali na CDRInfo TU z jednym wyjątkiem, takim źe ja to nagrywam na płytę DVD.
Nagrywam wszystko to co stworzył Ghost na płytę dwa pliki BACKU001 i Backup C i ten obraz dyskietki ładuje tak jak w artykule.
Po włączeniu się menu Ghosta przed startem Winda wybieram Local –> Partition > From Image i tam powinno mi pokazać w CD/DVD–RW ten obraz a nie pokazuje... Jedyny jaki obraz widać to jak wybieram jeden ze swoich dysków bo tam go zapisałem...
Nie wiem czy źle nagrywam czy co po prostu nie wykrywa Obrazu ! ! ! Moźe ktoś jeszcze pomoźe ? ? ?
Nie wiem co z tym jest... to jakieś chore ;( ;( a bardzo zaleźy mi na tym ;( :( połowa drogi za mną bo juź botowalną płytę DVD stworzyłem teraz tylko jak przy tworzeniu tej płyty dograć obraz tak aby go wykrywał Ghost ? ? ?
HELP PLZ ;( :/
kylo_16
Dodano
30.03.2005 23:37:22
kylo_16:
Chce stworzyć botowalny obraz partycji na plycie DVD wszystko mam co mi potrzebne (Nagrywarke DVD, Norton Ghost 2003, Płyta DVD) nie licząc Stacji Dyskietek :(...

No ale bez STACJI DYSKIETAK się nie da stworzyć dyskietki startującej :/
Dlatego chce aby mi ktoś wysłał ją albo zamieścił załącznik na forum
kylo_16
Dodano
28.03.2005 23:28:12
Dyskietne sobie sam zrobisz, nie potrzebujesz zadnego maila.
Uruchom program, Norton Ghost >> Ghost Utillities >> Norton Ghost Boot Wizard, teraz Standard Ghost Boot Disk

Zreszta przeczytaj TO
Bobi
Dodano
28.03.2005 21:22:56
kylo_16
Dodano:
28.03.2005 19:26:14
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1