bot sektor w win xp

Wiem ze system operacyjny zapisuje sobie w boot sektorze (chyba tak to się nazywa) dane, co i jak ma wystartować i ile jest systemów na dysku MOJE PYTANIE BRZMI CZY JEST JAKIS PROGRAM, (JAKI? I SKAD GO WEZNĘ?) KTÓRYM BYM MÓGŁ TAM ZAJZEĆ?? chodzi o to co jest na samym poczatku dysku to jest chyba ten boot sektor czy jakos tak to sie zwie? nie chodzi mi czasem o to jak ustawic co z systemem ma startowac !!!

Odpowiedzi: 2

Nie wiem do czego jest to potrzebne ale ... aby najdokładniej to obejrzeć proponuję dowolny edytor dysku. :)
Moźe być z pakietu Nortona, nawet z wersji trial (DiskEdit.exe – musi być uruchomiony z DOS–u).
Moźesz uźyć DiskProbe z MS Windows 2000 Resource Kit (dskprobe.exe – działa spod Windows).
ho66it
Dodano
18.08.2004 01:09:52
sdcom:
Wiem ze system operacyjny zapisuje sobie w boot sektorze (chyba tak to się nazywa) dane, co i jak ma wystartować i ile jest systemów na dysku MOJE PYTANIE BRZMI CZY JEST JAKIS PROGRAM, (JAKI? I SKAD GO WEZNĘ?) KTÓRYM BYM MÓGŁ TAM ZAJZEĆ?? chodzi o to co jest na samym poczatku dysku to jest chyba ten boot sektor czy jakos tak to sie zwie? nie chodzi mi czasem o to jak ustawic co z systemem ma startowac !!!

Nie rozumiem. :(

rozruch poprzez boot.ini i oglądanie do tego mbr–a nie jest specjalnie potrzebne ......chyba
Rebe
Dodano
17.08.2004 16:33:54
sdcom
Dodano:
17.08.2004 14:19:47
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1