boot'owanie windowsa

Zainstalowalem na drugim dysku Linuxa, co spowodowalo ze podczas uruchamiania komputera pojawia sie plansza z zapytaniem jaki system uruchomic, niestety nie mam pojecia jak ja usunac.
Moze ktos wie lub moze polecic mi program ktory rozwiaze te zagadnienie.

Odpowiedzi: 5

Nie ma za co 8)
Tomek Nower
Dodano
20.12.2002 22:06:52
bardzo dziekuje, fixmbr pomoglo.
mihal
Dodano
20.12.2002 21:59:28
O qurde domniemany kolega B3T0N hyba niewie co to linux :twisted: Przecie uruchami ci się lilo, ani loader XP :!: Moźesz usunąć lili (lub gruba) przez konsole naprawczom XP. Polecenie fixmbr

B3T0N ja muślałem ze ty jesteś informaygiem a tu taka plana :oops:
Tomek Nower
Dodano
20.12.2002 21:21:09
hmmmm jezeli ta tablice usuniesz , to nie bedziesz mial dostepu do linuxa ale jezeli cos , to robisz takie cos :

panel sterow :arrow: system :arrow: zaawansowane :arrow: uruchamianie i odzyskiwanie :arrow: klikasz "edytuj" i pojawia ci sie mniej wiecej takie cos :

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

jeszcze powienienes miec cos z linuxem , ale jezeli nie chcesz miec tego ekranu , to po prostu dajesz "timeout=0" , lub jezeli chcesz miec domyslny na linucha , to wykasowujesz z
slowo "default" i przenosisz je , tam gdzie linuch ma swoj opis
B3T0N
Dodano
20.12.2002 21:17:17
hmmmm jezeli ta tablice usuniesz , to nie bedziesz mial dostepu do linuxa ale jezeli cos , to robisz takie cos :

panel sterow :arrow: system :arrow: zaawansowane :arrow: uruchamianie i odzyskiwanie :arrow: klikasz "edytuj" i pojawia ci sie mniej wiecej takie cos :

[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

jeszcze powienienes miec cos z linuxem , ale jezeli nie chcesz miec tego ekranu , to po prostu dajesz "timeout=0" , lub jezeli chcesz miec domyslny na linucha , to wykasowujesz z
slowo "default" i przenosisz je , tam gdzie linuch ma swoj opis
B3T0N
Dodano
20.12.2002 21:17:17
mihal
Dodano:
20.12.2002 20:45:38
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1