BootLoader
Witam
zaistalowałem sobie Windowsa XP na kompie
wszystko fajnie ALE:
po całkowitej instalacji odpaliłem ponownie maszynę, krąźek instalacyjny nadal był w napędzie CD , no i ponownie zaczęła się instalacja na dysku C!!
Przerwałem ją ale po ponownym uruchomieniu i wyjeciu krąźka aktywował się boot loader, defoltowo ustawiony jest na odpalanie Xp (ciąg dalszy przerwanej instalacji from hard disk) muszę więc ciągle wciskać "1" Windows Xp boot from hard disk" (mam na wybór 3 sec) powiem szczerze, źe mnie to wkurza!
Nie wiem jak tego problemu się pozbyć!!!!
HELP!!!
czekam na szybką odp.
PZDR :roll:
zaistalowałem sobie Windowsa XP na kompie
wszystko fajnie ALE:
po całkowitej instalacji odpaliłem ponownie maszynę, krąźek instalacyjny nadal był w napędzie CD , no i ponownie zaczęła się instalacja na dysku C!!
Przerwałem ją ale po ponownym uruchomieniu i wyjeciu krąźka aktywował się boot loader, defoltowo ustawiony jest na odpalanie Xp (ciąg dalszy przerwanej instalacji from hard disk) muszę więc ciągle wciskać "1" Windows Xp boot from hard disk" (mam na wybór 3 sec) powiem szczerze, źe mnie to wkurza!
Nie wiem jak tego problemu się pozbyć!!!!
HELP!!!
czekam na szybką odp.
PZDR :roll:
Odpowiedzi: 3
chwilowo sobie poradziłem, skorzystałem z "przyklejonego na temat boot.ini"
zmieniłem, by bootował z wersji xp którą wcześniej zainstalowaną, drugiej wersji(instalacyjnej) nie skasowałem bo to wiązałoby się z formatem :–(
{a powiem szczerze, źe męcząca jest jednak instalacja Tego jakźe wspaniałego;–) systemu na moim jeszce b. dobrze działajacym komputerze :–) }
czas dałem 0 sec co pozwala mi na nie oglądanie tego "loadera" :–D
Dzienx za pomoc
PZDR
zmieniłem, by bootował z wersji xp którą wcześniej zainstalowaną, drugiej wersji(instalacyjnej) nie skasowałem bo to wiązałoby się z formatem :–(
{a powiem szczerze, źe męcząca jest jednak instalacja Tego jakźe wspaniałego;–) systemu na moim jeszce b. dobrze działajacym komputerze :–) }
czas dałem 0 sec co pozwala mi na nie oglądanie tego "loadera" :–D
Dzienx za pomoc
PZDR
po zainstalowaniu zmien odrazu botowanie plyty zeby komp ruszal z dysku a nie z plytki bo wlaczajac od nowa kompa maszyna widzi ze chcesz od nowa robic instalke w biosie zmien zeby startowal z dysku i po klopocie
Najlepiej to format, ale ja przeczytalbym najpierw przyklejony tutaj temat o boot.inigregry:Nie wiem jak tego problemu się pozbyć
Strona 1 / 1