Boot Screen !
Jak zamienic dokladnie bootscreeny zepy nie narobic klopotow, bo w necie wszedzie tylko po angielsku jest ;/
Odpowiedzi: 20
Srx, źe odkopuje taki stary temat ale chyba lepiej (chyba.. :P) odkopać temat niź robić nowy.
Ściągnąłem sobie schemat kolorów do XP. Zainstalowałem go (miał instalke) ale niestety nie działał. Przy wyborze w właściwościach pulpitu w podglądzie nic nie było a po zastosowaniu styl xp wogóle sie wyłączył (wszystko a la 98.. wiadomo o co chodzi). Dlaczego to nie działa? No ale to nei konic problemów... Ustawiłem spowrotem styl srebrny i git ale lekko sie zdziwiłem przy następnym restarcie kompa poniewaź logowanie zmieniło wygląd :| Niestety teź coś sie popsuło z jego wyglądem (no chyba, źe miał tak brzydko wyglądać :P). Więc sięgnąłem do źródeł źeby jakoś przywrucić poprzedni wygląd logowania. Ściągnąłem i uruchomiłem program LogonUIBootRandomizer... niestety po włączeniu i wczytaniu pliku LogonUI (od bootscreena) i tego drógiego (od logowania) i tak nic sie nie pokazuje w kolumnach i oknach w programie... pusto. Szybko sie zorientowałem (...debeściak ze mnie.. wiem :PP), źe program nie działa. Później uruchamiając kompa (i tu znów wqrzenie) ukazało się menu wyboru systemu i do wybrania: 'Windows XP Home Edition' i 'Windows XP Home Edition (oryginal)'! :/ Teraz moje pytanie brzmi: Czy ktoś ma ten plik (od wyglądu logowania) z orginalnego windowsa xp (H.E. sp2 – jeśli to waźne) i mógł by mi go jakoś udostępnić źebym mógł spowrotem mieć standardowy wygląd logowania? I pytanie drugie: Co zrobić by przy włanczaniu kompa nie pokazywało sie to menu wyboru windowsa? (no źe uruchom>msconfig to juź wiem ale czy da sie jakoś.. legalnie – a nie tak na chama?)
Ściągnąłem sobie schemat kolorów do XP. Zainstalowałem go (miał instalke) ale niestety nie działał. Przy wyborze w właściwościach pulpitu w podglądzie nic nie było a po zastosowaniu styl xp wogóle sie wyłączył (wszystko a la 98.. wiadomo o co chodzi). Dlaczego to nie działa? No ale to nei konic problemów... Ustawiłem spowrotem styl srebrny i git ale lekko sie zdziwiłem przy następnym restarcie kompa poniewaź logowanie zmieniło wygląd :| Niestety teź coś sie popsuło z jego wyglądem (no chyba, źe miał tak brzydko wyglądać :P). Więc sięgnąłem do źródeł źeby jakoś przywrucić poprzedni wygląd logowania. Ściągnąłem i uruchomiłem program LogonUIBootRandomizer... niestety po włączeniu i wczytaniu pliku LogonUI (od bootscreena) i tego drógiego (od logowania) i tak nic sie nie pokazuje w kolumnach i oknach w programie... pusto. Szybko sie zorientowałem (...debeściak ze mnie.. wiem :PP), źe program nie działa. Później uruchamiając kompa (i tu znów wqrzenie) ukazało się menu wyboru systemu i do wybrania: 'Windows XP Home Edition' i 'Windows XP Home Edition (oryginal)'! :/ Teraz moje pytanie brzmi: Czy ktoś ma ten plik (od wyglądu logowania) z orginalnego windowsa xp (H.E. sp2 – jeśli to waźne) i mógł by mi go jakoś udostępnić źebym mógł spowrotem mieć standardowy wygląd logowania? I pytanie drugie: Co zrobić by przy włanczaniu kompa nie pokazywało sie to menu wyboru windowsa? (no źe uruchom>msconfig to juź wiem ale czy da sie jakoś.. legalnie – a nie tak na chama?)
Hmmm to być moźe musisz zainstalowac sterowniki SCSI. Narazie nie pomoge bo chciałem wejść na strone domowa tego programu ale coś nie działa. Zobacze tam , moźe bedzie pomoc w tej sprawie i wtedy sie odezwe tutaj.
ps. sprubój odinstalować , zresetować kompa i zainstalowac jeszcze raz.
ps. sprubój odinstalować , zresetować kompa i zainstalowac jeszcze raz.
Juź tak robiłem i niestety niec z tego :–(
Poprostu odinstaluj Deamona i zainstaluj jeszcze raz , ale nie reinstaluj.Odinstaluj , wywal folder D–Tools (jesli bedzie) i zainstaluj na nowo , będzie ok.
Dzięki LiSoQuan juź jest wszystko dobrze , pasek jest na swoim miejscu tylko szkoda ze deamon mi się skopał
moźe wiesz co z tym fantem zrobić :?:
moźe wiesz co z tym fantem zrobić :?:
Jeśli chodzi o pasek postepu aby był na swoim miejscu to musisz wejść do opcji (2 zakłądka) i zaznaczyć "enable the progress bar positioning" a później wrucić do 1 zakładki i dać na "preview boot screen" i recznie (myszka) wycelować źaby pasek był na swoim miejscu , następnie zamkni to okno i daj na "set as your boot screen".
Nie rozumie dlaczego masz ztym programem problemy , hmmm, ja teź uźywam Deamona i wszystko jest ok no ale kaźdy komp jest inny i inaczej działa.Jak chcesz odinstalować to poprostu wejdź do folderu tego programu (program files/bottxp2/ i odinstaluj.podczas odinstalowania wyskoczy ci menu z wyborem 2 opcji , wybierz pierwsza i koniec , powinno być ok.
Nie rozumie dlaczego masz ztym programem problemy , hmmm, ja teź uźywam Deamona i wszystko jest ok no ale kaźdy komp jest inny i inaczej działa.Jak chcesz odinstalować to poprostu wejdź do folderu tego programu (program files/bottxp2/ i odinstaluj.podczas odinstalowania wyskoczy ci menu z wyborem 2 opcji , wybierz pierwsza i koniec , powinno być ok.
theboss78:kylson przykro mi, ze ten program co podalem spitolil Ci kompa. :cry: :oops: :( :( :oops: :cry: :oops: :( :( :oops: :cry:
spoko to przeciesz nie twoja wina
kylson przykro mi, ze ten program co podalem spitolil Ci kompa. :cry: :oops: :( :( :oops: :cry: :oops: :( :( :oops: :cry:
Wiecie co nie będe instalował następnego programu co podał SLAY3R(ten do poprawiania tego boot.......) bo juź mam tyle tych progsów źe nieche sobie zamotać pardziej systemu.
I tak po instalacji BootXp qrde niechce mi się włąnczac deamon :evil: .
Powiedzcie mi jak bezpiecznie odinstalować tego BootXP a później zainstaluje ten program co mówił SLAY3R "LogonUIBootRandomizer" skoro on nic się nie będzie prół z stylexp
I tak po instalacji BootXp qrde niechce mi się włąnczac deamon :evil: .
Powiedzcie mi jak bezpiecznie odinstalować tego BootXP a później zainstaluje ten program co mówił SLAY3R "LogonUIBootRandomizer" skoro on nic się nie będzie prół z stylexp
Moźliwe źe ten boot screen jest skopany. Moźesz spróbować go edytować, na tej stronie co podałem wyźej jest edytor (boot editor), w którym międzyinnymi moźna zmieniać połoźenie paska postępu.
http://www.belchfire.net/~userxp/
UPDATE: Adamusss szybszy byłeś, ale ja pisałem jedną ręką :)
http://www.belchfire.net/~userxp/
UPDATE: Adamusss szybszy byłeś, ale ja pisałem jedną ręką :)
Moze popraw tego boota tym programem co zapodal Slay3r –– Boot Editor
Fajnie wyglada ten Twoj bootscreen, chyba tez sie zaczne w to bawic...
Fajnie wyglada ten Twoj bootscreen, chyba tez sie zaczne w to bawic...
no dobra pany , a co zrobić z tym paskiem źeby był na swoim miejscu
Dodam ze mam ten BootXp 2.25
Jak nie da rady nic zrobić z tym paskiem to jak bezpiecznie usunąc ten progs....... ?
tak jak mówiłem skasowałem obrazek źeby nie spowalniać wczytywania strony
Dodam ze mam ten BootXp 2.25
Jak nie da rady nic zrobić z tym paskiem to jak bezpiecznie usunąc ten progs....... ?
tak jak mówiłem skasowałem obrazek źeby nie spowalniać wczytywania strony
kylson:SLAY3R:Do podmiany boot screena i ekranu logowania polecam program LogonUI Boot Screen Randomizer
Fajny program , tylko qrcze on teź zmienia logo , a to mi nie pasi bo ja mam styleXp i niechce go odinstalować bo jest łatwy w obsłudze i dobry.
Moźna ktoś zna taki programiik źeby tylko zmieniał bootsreen??
Teź mam style i nic z niczym nie koliduje. Jka chcesz zmienić boot screen to go zmień a ekran logowania zostaw w spokoju.
Jest taki program BootXP sadzac po nazwie sluzy do zmiany ekranu bootowania.Tylko go nie testowalem.Jak chcesz to daj maila to Ci przysle. :D :D
SLAY3R:Do podmiany boot screena i ekranu logowania polecam program LogonUI Boot Screen Randomizer
Fajny program , tylko qrcze on teź zmienia logo , a to mi nie pasi bo ja mam styleXp i niechce go odinstalować bo jest łatwy w obsłudze i dobry.
Moźna ktoś zna taki programiik źeby tylko zmieniał bootsreen??
Nic nie szkodzi. :D Mi tez sie wiele rzeczy myli. :lol:
:oops: :oops: :oops: powalil mi sie bootscreen z ekranem logowania, sorryyyyyyy
ale program i tak fajny :lol:
Sorry jeszczio raz.... :roll:
ale program i tak fajny :lol:
Sorry jeszczio raz.... :roll:
Do podmiany boot screena i ekranu logowania polecam program LogonUI Boot Screen Randomizer do ściągnięcia z tąd
Adamusss mam pytanie:sadzac po nazwie tego programu ktory podales jest chyba do zmieniania ekranu logowania?Ekran bootowania zmieni sie jedynie chyba tak jak aligator napisal.
Jednak nie wszytsko idzie po myśli tak jak bym chciał.Bo zobaczyłem na stronce http://www.stardock.com/products/logonstudio/screenshots.html mniej więcej jak to wygląda i dojrzałem źe moźna zmienić teź logowanie i w tym jest problem bo ja mam StyleXP i niechce zeby coś mi się skopało.Moźe źle mnie zrozumiałeś albo ja pisze jakieś głupoty ale chodzi mi o zmiane
=====================================================
LiSoQuan
a masz moźe namiary na program z polski opisem???
=====================================================
LiSoQuan
a masz moźe namiary na program z polski opisem???