Boot Screen !

Jak zamienic dokladnie bootscreeny zepy nie narobic klopotow, bo w necie wszedzie tylko po angielsku jest ;/

Odpowiedzi: 20

Srx, źe odkopuje taki stary temat ale chyba lepiej (chyba.. :P) odkopać temat niź robić nowy.

Ściągnąłem sobie schemat kolorów do XP. Zainstalowałem go (miał instalke) ale niestety nie działał. Przy wyborze w właściwościach pulpitu w podglądzie nic nie było a po zastosowaniu styl xp wogóle sie wyłączył (wszystko a la 98.. wiadomo o co chodzi). Dlaczego to nie działa? No ale to nei konic problemów... Ustawiłem spowrotem styl srebrny i git ale lekko sie zdziwiłem przy następnym restarcie kompa poniewaź logowanie zmieniło wygląd :| Niestety teź coś sie popsuło z jego wyglądem (no chyba, źe miał tak brzydko wyglądać :P). Więc sięgnąłem do źródeł źeby jakoś przywrucić poprzedni wygląd logowania. Ściągnąłem i uruchomiłem program LogonUIBootRandomizer... niestety po włączeniu i wczytaniu pliku LogonUI (od bootscreena) i tego drógiego (od logowania) i tak nic sie nie pokazuje w kolumnach i oknach w programie... pusto. Szybko sie zorientowałem (...debeściak ze mnie.. wiem :PP), źe program nie działa. Później uruchamiając kompa (i tu znów wqrzenie) ukazało się menu wyboru systemu i do wybrania: 'Windows XP Home Edition' i 'Windows XP Home Edition (oryginal)'! :/ Teraz moje pytanie brzmi: Czy ktoś ma ten plik (od wyglądu logowania) z orginalnego windowsa xp (H.E. sp2 – jeśli to waźne) i mógł by mi go jakoś udostępnić źebym mógł spowrotem mieć standardowy wygląd logowania? I pytanie drugie: Co zrobić by przy włanczaniu kompa nie pokazywało sie to menu wyboru windowsa? (no źe uruchom>msconfig to juź wiem ale czy da sie jakoś.. legalnie – a nie tak na chama?)
Nevada
Dodano
02.10.2005 18:53:31
Hmmm to być moźe musisz zainstalowac sterowniki SCSI. Narazie nie pomoge bo chciałem wejść na strone domowa tego programu ale coś nie działa. Zobacze tam , moźe bedzie pomoc w tej sprawie i wtedy sie odezwe tutaj.

ps. sprubój odinstalować , zresetować kompa i zainstalowac jeszcze raz.
LiSoQuan
Dodano
07.07.2003 17:59:34
Juź tak robiłem i niestety niec z tego :–(
kylson
Dodano
07.07.2003 17:31:49
Poprostu odinstaluj Deamona i zainstaluj jeszcze raz , ale nie reinstaluj.Odinstaluj , wywal folder D–Tools (jesli bedzie) i zainstaluj na nowo , będzie ok.
LiSoQuan
Dodano
07.07.2003 17:15:36
Dzięki LiSoQuan juź jest wszystko dobrze , pasek jest na swoim miejscu tylko szkoda ze deamon mi się skopał

moźe wiesz co z tym fantem zrobić :?:
kylson
Dodano
07.07.2003 16:28:24
Jeśli chodzi o pasek postepu aby był na swoim miejscu to musisz wejść do opcji (2 zakłądka) i zaznaczyć "enable the progress bar positioning" a później wrucić do 1 zakładki i dać na "preview boot screen" i recznie (myszka) wycelować źaby pasek był na swoim miejscu , następnie zamkni to okno i daj na "set as your boot screen".
Nie rozumie dlaczego masz ztym programem problemy , hmmm, ja teź uźywam Deamona i wszystko jest ok no ale kaźdy komp jest inny i inaczej działa.Jak chcesz odinstalować to poprostu wejdź do folderu tego programu (program files/bottxp2/ i odinstaluj.podczas odinstalowania wyskoczy ci menu z wyborem 2 opcji , wybierz pierwsza i koniec , powinno być ok.
LiSoQuan
Dodano
07.07.2003 16:06:52
theboss78:
kylson przykro mi, ze ten program co podalem spitolil Ci kompa. :cry: :oops: :( :( :oops: :cry: :oops: :( :( :oops: :cry:

spoko to przeciesz nie twoja wina
kylson
Dodano
07.07.2003 14:27:07
kylson przykro mi, ze ten program co podalem spitolil Ci kompa. :cry: :oops: :( :( :oops: :cry: :oops: :( :( :oops: :cry:
theboss78
Dodano
07.07.2003 14:22:32
Wiecie co nie będe instalował następnego programu co podał SLAY3R(ten do poprawiania tego boot.......) bo juź mam tyle tych progsów źe nieche sobie zamotać pardziej systemu.
I tak po instalacji BootXp qrde niechce mi się włąnczac deamon :evil: .
Powiedzcie mi jak bezpiecznie odinstalować tego BootXP a później zainstaluje ten program co mówił SLAY3R "LogonUIBootRandomizer" skoro on nic się nie będzie prół z stylexp
kylson
Dodano
07.07.2003 14:08:30
Moźliwe źe ten boot screen jest skopany. Moźesz spróbować go edytować, na tej stronie co podałem wyźej jest edytor (boot editor), w którym międzyinnymi moźna zmieniać połoźenie paska postępu.
http://www.belchfire.net/~userxp/
UPDATE: Adamusss szybszy byłeś, ale ja pisałem jedną ręką :)
SLAY3R
Dodano
07.07.2003 13:58:54
Moze popraw tego boota tym programem co zapodal Slay3r –– Boot Editor
Fajnie wyglada ten Twoj bootscreen, chyba tez sie zaczne w to bawic...
Adamusss
Dodano
07.07.2003 13:56:00
no dobra pany , a co zrobić z tym paskiem źeby był na swoim miejscu

Dodam ze mam ten BootXp 2.25
Jak nie da rady nic zrobić z tym paskiem to jak bezpiecznie usunąc ten progs....... ?

tak jak mówiłem skasowałem obrazek źeby nie spowalniać wczytywania strony
kylson
Dodano
07.07.2003 13:53:19
kylson:
SLAY3R:
Do podmiany boot screena i ekranu logowania polecam program LogonUI Boot Screen Randomizer

Fajny program , tylko qrcze on teź zmienia logo , a to mi nie pasi bo ja mam styleXp i niechce go odinstalować bo jest łatwy w obsłudze i dobry.
Moźna ktoś zna taki programiik źeby tylko zmieniał bootsreen??

Teź mam style i nic z niczym nie koliduje. Jka chcesz zmienić boot screen to go zmień a ekran logowania zostaw w spokoju.
SLAY3R
Dodano
07.07.2003 13:46:27
Jest taki program BootXP sadzac po nazwie sluzy do zmiany ekranu bootowania.Tylko go nie testowalem.Jak chcesz to daj maila to Ci przysle. :D :D
theboss78
Dodano
07.07.2003 12:28:23
SLAY3R:
Do podmiany boot screena i ekranu logowania polecam program LogonUI Boot Screen Randomizer

Fajny program , tylko qrcze on teź zmienia logo , a to mi nie pasi bo ja mam styleXp i niechce go odinstalować bo jest łatwy w obsłudze i dobry.
Moźna ktoś zna taki programiik źeby tylko zmieniał bootsreen??
kylson
Dodano
07.07.2003 12:23:20
Nic nie szkodzi. :D Mi tez sie wiele rzeczy myli. :lol:
theboss78
Dodano
07.07.2003 12:21:29
:oops: :oops: :oops: powalil mi sie bootscreen z ekranem logowania, sorryyyyyyy
ale program i tak fajny :lol:

Sorry jeszczio raz.... :roll:
Adamusss
Dodano
07.07.2003 11:13:02
Do podmiany boot screena i ekranu logowania polecam program LogonUI Boot Screen Randomizer do ściągnięcia z tąd
SLAY3R
Dodano
07.07.2003 02:49:44
Adamusss mam pytanie:sadzac po nazwie tego programu ktory podales jest chyba do zmieniania ekranu logowania?Ekran bootowania zmieni sie jedynie chyba tak jak aligator napisal.
theboss78
Dodano
07.07.2003 02:17:36
Jednak nie wszytsko idzie po myśli tak jak bym chciał.Bo zobaczyłem na stronce http://www.stardock.com/products/logonstudio/screenshots.html mniej więcej jak to wygląda i dojrzałem źe moźna zmienić teź logowanie i w tym jest problem bo ja mam StyleXP i niechce zeby coś mi się skopało.Moźe źle mnie zrozumiałeś albo ja pisze jakieś głupoty ale chodzi mi o zmiane

=====================================================
LiSoQuan
a masz moźe namiary na program z polski opisem???
kylson
Dodano
07.07.2003 01:59:14
rusel
Dodano:
06.07.2003 15:44:46
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2