Boot Screen w XP

Mam maly problem. Kompletnie nie wiem jak zainstalowac na maszynce boot screen. Zawartosc katalogu po rozpakowaniu:
longhornbutterfly.bmp
longhornbutterfly.jpg
longhornbutterflypbar.bmp
ntoskrnl.exe
ntoskrnlSP2.exe
ntoskrnlSP.exe

Kiedy odpalam ktorys z tych plikow *.exe wyskakuje:
,,Nie mozna odpalic aplikacji [sciezka c:// itak dalej] w trybie win32". Jesli to jakas roznica to mam SP2.

Odpowiedzi: 6

THX. Moze pozniej popatrze. Ale dzieki za pomoc. Moze sie przydac.
Mateush
Dodano
02.01.2005 13:22:06
tak wogole Mattt to nie ma obaw, bo jak wezmiesz zebys ci sie jakis bootscreen odpalal to masz do wyboru 1. standardowy 2. z innym boot screen'em. jesli wszystko bedzie dzialac w opcji nr. 2 to wystarcz skasowac(albo skopiowac w bezpieczne miejsce) w boot.ini defulowy bootscr, po to aby sie automatycznie wlaczał sam ten nowy
Lucky
Dodano
02.01.2005 12:30:42
Lucky:

warto, zamiast zmieniac jakies pliki systemowe zainstaluj sobie StylaXP i na stronie www.themexp.org znajdziesz ekrany bootscreena, bardzo ciekawa sprawa ;> mozesz tam tez przywrócić defulowy bootscreen

wlasnie z themexp.org to sciagalem. Sciagnelo mi archiwa i po rozpkowaniu zostalo w katalogu to co pisze w pierwszym poscie.

Jednak sie chyba nie bede tym na razie bawil. Jesli juz to zrobie to jak bede robil format (o ile nie zapomne). Wielkie dzieki. Pozdro.
Mateush
Dodano
02.01.2005 10:29:39
Jezeli chodzi o Style XP, to proponuje versje 2.0 poniewaz versja 1.0 nie obsluguje skorek ,ikon bootow, kont logowania itd., ktore sa dostepne na stronce programu. Pozatym polecam programik, niestety zjada troche RAM–u. Pozdrawiam.
naimad82
Dodano
01.01.2005 23:26:37
Rudiczek:
jak sam widzisz troche roboty jest ( w szczegolnosci jak sie cos posypie) więc nie wiem czy warto zmieniac boot screena tylko po to zeby oglądac go przez huk 30 sekund

warto, zamiast zmieniac jakies pliki systemowe zainstaluj sobie StylaXP i na stronie www.themexp.org znajdziesz ekrany bootscreena, bardzo ciekawa sprawa ;> mozesz tam tez przywrócić defulowy bootscreen
Lucky
Dodano
31.12.2004 11:12:15
nie zmieniaj boot screena bo moze byc problem jesli twój sys chadzia i chcesz zeby tak zostało
ale jak juz musisz no to podpowiadam jak sie powinno to zrobic podkreslam ze sposób jest dobry wina moze byc w plikach .exe któe podmienimy
w zaleznosci od tego gdzie chcesz tego szukac :) rozpakowywujesz na poolpit plik "ntoskrnl.exe" nie wiem skąd pobrałes te pliki i co oznacza
ntoskrnlSP2.exe
ntoskrnlSP.exe
i czy to są wersje pod sp wydaje mi sie mocno ze raczej nie ale pokombinuj, najpierw podmien ntoskrnl.exe a potem kombinuj z resztą
uruchamiasz system w trybie awaryjnym(ufam ze wiesz jak)
i podmieniasz pliki do tej sciezynki:
c:WINDOWSsystem32 (ufam ze wiesz jak)

no i uruchamiasz ponownie i czekasz jak ruszy to gratulacje :) jak nie ruszy no to juz pisze co zrobic zeby ruszył

a) koniecznie musisz zrobic backup podmienianego pliku coby potem sie nie martwic gdzie go wkleisz oczywiscie w folderq na pulpicie nie zmieniasz nazwy pliku itd tak zeby wkleic go spowrotem jak sie cos posypie ,oczywiscie w trybie awaryjnym (ufam ze wiesz jak)
b) jesli sposób a nie pójdzie zaczyna sie zabawa z przywracaniem systemu jesli sys nie posypał sie na tyle ze mozesz operowac w trybie awaryjnym no a potem juz tylko :start–> uruchom–> wpisujesz msconfig–>uruchom przywracanie systemu
c) jesli nie mozesz wejsc w tryb awaryjny a tak tez mi sie zdarzało pozostaje tobie konsola odzyskiwania czy jakos tak wkładasz płytke z winem i wybierasz r w któryms momencie instalacji (ufam ze wiesz jak) odpala sie konsola i slicznie podajesz sciezke do pliq który chcesz wywalic czyli jak mniemam :
c:WINDOWSsystem32 toskrnl.exe
(w konsoli wpisujesz help i wywali tobie komendy których potrzebujesz)

jak sam widzisz troche roboty jest ( w szczegolnosci jak sie cos posypie) więc nie wiem czy warto zmieniac boot screena tylko po to zeby oglądac go przez huk 30 sekund ale jak to mawiaja w reklamach :

wybór nalezy do Ciebie
poczekaj jeszcze na zatwierdzenie mojego sposobu przez mądzejszych bo moze gdziez kuche walnąłem ale nie wydaje mi sie
(no chyba ze odklika Rebe albo El Nino :lol: to juz wogole sie bedzie dziac na tym temacie oj sie bedzie dziac :P )
Rudiczek
Dodano
31.12.2004 02:09:31
Mateush
Dodano:
29.12.2004 20:42:08
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1