Boot menu w dosie
Cze!
Mam na jednym dysku zainstalowany XP pro, a na drugim dysku WinME. Czy da sie zrobić menu botowalne, źeby sie mnie pytał w dosie jaki system wybrać?? Od razu mówie, źe nie interesuje mnie od nowa instalowanie systemów, bo taką mozliwośc czytałem na forum.
Pozdrawiam!
Mam na jednym dysku zainstalowany XP pro, a na drugim dysku WinME. Czy da sie zrobić menu botowalne, źeby sie mnie pytał w dosie jaki system wybrać?? Od razu mówie, źe nie interesuje mnie od nowa instalowanie systemów, bo taką mozliwośc czytałem na forum.
Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 9
O "naprawie" Xp, czyli o tym aby miec mozliwosc wyboru systemu przy starcie kompa sporo pisze w archiwum tego forum i wystarczy poszukac.
A moźe ktos zna jakis programik co takie menu umie zrobić, jak np: boot magic, tylko, ze ten programik troche kaszaniasto wygląda i to jego menu co utworz, troche trąci tandetą;)
kaźda naprawa systemu spowalnia windowsa :!:
radzę tego nie robić bez potrzeby :?
radzę tego nie robić bez potrzeby :?
Zrobiłem tak jak mówisz, z płyty botowalnej, wczytywał mi tam jakies pliki i wyskoczył na niebieskim tle taki błąd:
STOP: c0000221 Unknown Hard Error
SystemRootSystem32 tdll.dll
Co to za lipa??
STOP: c0000221 Unknown Hard Error
SystemRootSystem32 tdll.dll
Co to za lipa??
Osobiście nigdy tego nie robiłem, ale myśle, źe krócej od instalacji systemu.
To jeszcze ostatnie pytanie, ile to bedzie trwało??:)
Nic nie poknoci,
nic nie zainstaluje, ani nie odinstaluje.
Będziesz miał taki sam system, tyle, źe bez SP1 i łatek.
pozdrówki
nic nie zainstaluje, ani nie odinstaluje.
Będziesz miał taki sam system, tyle, źe bez SP1 i łatek.
pozdrówki
Ale czy taki zabieg, cos mi poknoci w aktualnej wersji XP, tj cos poinstaluje, od instaluje, czy to tylko taki kosmetyczny zabieg?
Strona 1 / 1