Boot Manager?!

Witam

Jak pewnie wiecie, programy tworzą swoje płytki bootujące. R-Drive Image, Norton Ghost, Windows Memory Diagnostic, program do łamiania hasła w Windows Xp itp. Obrazy tych programów zajmują defacto ok 1 MB każdy, więc wpadłem na pomysł by zrobić zobie jedną płytke(CD-RW) i dogrywać obrazy programów. I teraz pytanie. Jak to zrobić? Chodzi mi głównie o bootmanagera. Czy wykorzystać jakiegoś Linuxowego? Myślałem żeby nagrywać obrazy w postaci jednego pliku iso i mieć jakiś bootmanager też na tej płycie, który by się po zbootowaniu uruchamiał i pozwalał wybrać który obraz uruchomić. Odrazu mówie że niektóre programy są na jądrzre linuxa, więc manager musi mieć też itaką funkcje.

Pozdr Mrozu

Odpowiedzi: 1

Jest cos takiego; nazywa sie EasyBoot i pozwala uruchomic dowolny obraz ktory znajduje sie na plycie. Do calosci potrzebny jest jeszcze UltraISO, ktory powyciaga z obrazow CD boot.img. Troche trzeba sie namordowac ale multiboot CD/DVD da sie zrobic :-)

http://www.ezbsystems.com/easyboot/ 

brtx
Dodano
10.09.2006 18:10:26
  • Mrozu 10.09.2006 19:51:55

<p>i o to mi właśnie chodziło:D</p><p>&nbsp;</p><p>zabieram się za to;D</p><p>&nbsp;</p><p>pozdr Mrozu&nbsp;</p>

Mrozu
Dodano:
10.09.2006 16:09:49
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1